28 / 04 / 2024

Manisa'da eski binaların kamulaştırması devam ediyor!

Manisa'da eski binaların kamulaştırması devam ediyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’da tarihi yapılarla birlikte, yol ve yeşil alan üzerinde kalan eski binaların kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.



Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’da tarihi yapılarla birlikte, yol ve yeşil alan üzerinde kalan eski binaların kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler ilçesi İshakçelebi Mahallesi’nde 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun kararıyla onaylanan Ulucami ve Niobe çevresindeki tescilli anıt eserlerin koruma amacıyla kamulaştırma çalıştırması gerçekleştirdi. Kamulaştırmaların ardından boşaltılan binalarda bölge halkının sağlığını ve güvenliğini tehdit ettiği için SPİLAŞ şirketi tarafından yıkım çalışması gerçekleştirildi.


Peyzaj düzenlemesi yapılacak

İmar planında yol ve park alanında bulunan bölgede yıkım çalışmalarının ardından bölgeye aydınlatma ve peyzaj düzenleme çalışması yapılacak. Çalışmaların son bulmasıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından İshakçelebi Mahallesi’ne yeni bir sosyal alan kazandırılacak. 


Karaelmas Gazetesi 


Geri Dön