13 / 05 / 2024

Manisa eski bina kamulaştırma

Manisa eski bina kamulaştırma

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’da tarihi yapılarla birlikte, yol ve yeşil alan üzerinde kalan eski binaların kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Eskişehir'deki 3 katlı bina ile Edirne'de 2 adet Hazine arsası satılıyor! 

Eskişehir'de yer alan 3 katlı karkas bina ile Edirne'de yer alan Hazine arsaları satılıyor. Peki karkas bina ile arsanın fiyatı ne kadar? İhaleleri ne zaman? İşte ayrıntılar... 

İzmir ve Manisa’da acil yıkılması gereken 53 bina 1407 bağımsız birim var!

SÖZCÜ, resmi yetkililer tarafından hasar tespit çalışmaları sonrasında düzenlenen bilgi notuna ulaştı. Buna göre İzmir ve Manisa’da ağır ve acil yıkılması gereken bina sayısının 53, bağımsız birim sayısının ise bin 407 olduğu belirlendi. 

Manisa'da ki depremde 5 bina hasar aldı!

Bu sabah Ankara'da yaşanan depremin ardından Manisa'da da artçı depremler meydana geldi. Manisa'da depremin ardından 5 metruk bina yıkıldı, 4 kişinin ise yaralandığı bilgisi geldi...

Eskişehir Odunpazarı'nda 9.1 milyon TL'ye icradan satılık bina ve arsa! 

Eskişehir 6. İcra Dairesi Müdürlüğü, Eskişehir ili, Odunpazarı ilçesi, Kanlıpınar Mahallesi, 133 ada 6 parselde yer alan bina ve arsayı 9 milyon 100 bin TL'ye icradan satıyor...

Üsküdar'da eski bina kısmi çöktü!

Üsküdar'da eski bir binada kısmi çökme meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi geldi.

Manisa Demirci Meslek Yüksekokulu'na ek bina geliyor!

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Meslek Yüksekokulu'nun olduğu binanın yan tarafında Manisa Büyükşehir Belediyesine ait olan arsa, meslek yüksekokuluna ek bina yapılmak üzere üniversiteye bedelsiz devredildi

Manisa PTT Başmüdürlüğü'nün bina kiralama işlemleri TBMM'de!

Manisa PTT Başmüdürlüğü tarafından yapılan bina kiralama işlemleri meclis gündeminde konu oldu. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ali Ağaoğlu hakkında 'uzlaşma bürosuna gönderilme' kararı!

Müteahhit Ali Ağaoğlu'nun CHP Manisa eski Milletvekili Tur Yıldız Biçer'e taciz içeren sözleri hakkında “uzlaşma bürosuna gönderilme” kararı çıktı...

Bingöl'de madde bağımlılarının kullandığı metruk bina yıkıldı!

Bingöl'de uyuşturucu bağımlıları tarafından kullanılan eski bina belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Manisa'da yıkılma tehlikesi bulunan bina boşaltıldı!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde çatlakların oluştuğu riskli 3 katlı bir bina yapılan incelemelerin ardından tahliye edildi.

Kükürtlü kentsel dönüşümünde ilk adım atıldı!

Osmangazi Belediyesi,Kükürtlü kentsel dönüşüm projesinde ilk adımı hazineye ait bir binayı dönüşüm kapsamına alarak attı. Kükürtlü'de Adalet Bakanlığı lojmanı olarak kullanılan eski bina, dönüşüm için takas yoluyla belediyeye kazandırıldı.

Eskişehir ve Manisa Şehir Hastaneleri hizmete açıldı!

Şehir hastaneleri projesinde iki hastanenin daha sonuna gelindi. Eskişehir ve Manisa Şehir Hastaneleri 30 Ekim tarihinde hasta kabulüne başladı. 

Yıldırım'da 5 metruk bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesinde metruk halde olan ve mahallenin güvenliği açısından risk teşkil eden 3 metruk bina ve 2 eski bina kamulaştırılıp yıkıldı.

Manisa eski bina kamulaştırma Haberi

Manisa eski bina kamulaştırma

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’da tarihi yapılarla birlikte, yol ve yeşil alan üzerinde kalan eski binaların kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler ilçesi İshakçelebi Mahallesi’nde 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun kararıyla onaylanan Ulucami ve Niobe çevresindeki tescilli anıt eserlerin koruma amacıyla kamulaştırma çalıştırması gerçekleştirdi. Kamulaştırmaların ardından boşaltılan binalarda bölge halkının sağlığını ve güvenliğini tehdit ettiği için SPİLAŞ şirketi tarafından yıkım çalışması gerçekleştirildi.


Peyzaj düzenlemesi yapılacak

İmar planında yol ve park alanında bulunan bölgede yıkım çalışmalarının ardından bölgeye aydınlatma ve peyzaj düzenleme çalışması yapılacak. Çalışmaların son bulmasıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından İshakçelebi Mahallesi’ne yeni bir sosyal alan kazandırılacak. 


Karaelmas...