28 / 04 / 2024

Manisa'da ilk 6 ayda 2 bin 85 adet konut satıldı!

Manisa'da ilk 6 ayda 2 bin 85 adet konut satıldı!

Manisa'da ilk 6 ay içerisinde 2 bin 85 adet konut satışı yapıldığını dile getiren TÜGEM Manisa İl Başkanı Fahrettin Eryılmaz, kentin konut satışlarında ilk 20 şehir içerisinde yer aldığını belirtti. 



Emlak sektörünün önemli sivil toplum kuruluşlarından Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Manisa Şubesi’nin üyeleri, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperitifi sosyal tesislerinde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Hürriyet'te yer alan habere göre; tanışma, portföy tanıtma ve eğitim içerikli sinerji ile işbirliği organizasyonuna; TÜGEM Manisa İl Başkanı Fahrettin Eryılmaz, TÜGEM Manisa İl Koordinatörü Adil Dinç ve TUGEM Manisa üyeleri katıldı. Ayrıca, avukat Süleyman Şahin ve avukat Ömer Talha Ogan da katılımcılara gayrimenkul hukukuna yönelik bilgiler aktardı.

Manisa da ilk 6 ayda 2 bin 85 adet konut satıldı!

“Markaların kişisel tercihler olsa da mesleğimizin ortak değerimiz olduğunun altını çizen ve bu doğrultuda mesleğimize sahip çıkmak ve değerini arttırmak hepimizin görevi” açıklamasını yapan Fahrettin Eryılmaz, TUGEM’in sektördeki yerine ve önemi hakkında açıklama yaptı. Küresel salgın döneminde her sektör gibi emlak sektörünün de sıkıntı yaşadığını bu sıkıntıları aşmak için TÜGEM Manisa Şubesi olarak sektörü ve süreci çok yakından takip ettiklerini vurgulayan Eryılmaz, şu bilgileri aktardı: 

“Türkiye genelinde 2021 konut satış oranları ocak-haziran döneminde bir önceki döneme kıyasla yüzde 11,5’lik bir azalma gösterdi. Ama haziran ayında Manisa en fazla konut satışı gerçekleşen 20 il içerisinde yer aldı. Haziran ayında Manisa’da 2 bin 85 adet konut satılırken, bu oran Türkiye genelindeki satışların yüzde 2’sini oluşturuyor. Haziran ayı sonu itibariyle de Manisa’da değer artışı yüzde 27,5 olarak gerçekleşirken ortalama konut metrekare fiyatı 2 bin 825 TL, ortalama satış fiyatı da 332 bin TL oldu. Konut yatırımın geri dönüş süresi 25 yıl. Yine haziran ayı itibariyle Manisa’da yıllık kira artışı yüzde 11,2 olarak gerçekleşirken, ortalama konut metrekare kira bedeli 10 TL, ortalama kira bin 109 TL olarak gerçekleşti.”

Manisa Meydan'ın lansmanı yapıldı!


Geri Dön