01 / 05 / 2024

Manisa'da kaçak yapılara göz yumulmayacak!

Manisa'da kaçak yapılara göz yumulmayacak!

Manisa Büyüksehir Belediyesi kaçak yapılaşma konusunda ilçe belediyelerini uyardı. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte, kaçak yapılaşmayla mücadelenin ilçe belediyelerine geçtiğini söyledi..



Manisa Büyüksehir Belediyesi kaçak yapılaşma konusunda ilçe belediyelerini uyardı. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte, kaçak yapılaşmayla mücadelenin ilçe belediyelerine geçtiğini, ancak geçen sürede bu konuyla ilgili herhangi bir adım atılmadığını gördüklerini söyledi. İlçe belediyelerinin kaçak yapılaşmalara göz yummaması gerektiğini vurgulayan Köroğlu, "Haftalık kontrollerle bu tür yapılaşmayı önlemiş oluyorduk. Vatandaşlarımız ve mahalle muhtarlarımızla da diyalog kurarak, kaçak yapılarla mücadele konusunda yüzde 90'a ulaşan bir basarı sağlamıştık. Ancak ilimizin büyükşehir olmasıyla bu konu ilçe belediyelerinin sorumluluğuna geçti. 

Geldiğimiz noktada ilçe belediyelerinin adım atmadığını görüyoruz. Bununla ilgili ilçe belediyelerimize Valilik kanalıyla yazı göndererek çalışmanın yapılmasını istedik" dedi. 


HEDEF SAĞLIKLI KENT 

İlçe belediyelerinin kaçak yapılaşmayla mücadele etmemesi durumunda yetkinin Manisa Büyüksehir Belediyesi'ne geçeceğini de sözlerine ekleyen Köroğlu, "Manisa'mızı adına yakışır şekilde bir büyükşehir yapmak istiyorsak, ilk olarak çarpık kentleşmeye izin vermememiz gerekiyor. Bu konuya Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, gerek geçmiş dönemde, gerekse de simdi hassasiyet gösteriyor. Aynı hassasiyetin merkezdeki ilçe belediyelerimizin de göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Bununla ilgili belediyelerimize gerekli uyarıyı da yaptık. Manisamız çarpık kentleşen bir şehir değil, yaşanabilir bir şehir olmalı. Bunun da ilk yolu sağlıklı yapılaşmalardan geçiyor" diye konuştu. 


Günboyu


Geri Dön