25 / 05 / 2024

Manisa'da önemli yatırım projeleri ne olacak?

Manisa'da önemli yatırım projeleri ne olacak?

T.J. Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Tekinalp,Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a teleferik ve otellerin ön projesini sundu.



Toplantının ardından açıklama yapan Vali Bektaş, Manisa'nın tarım ve sanayideki gelişmişliğinin yanında sahip olduğu turizm potansiyelini değerlendirmek üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Spil Dağı Milli Parkı'nda önemli yatırımlar yapıldığını belirterek çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi.


Manisa'nın hayali

İki otel ve teleferik projesinin aynı firma tarafından yapılacağını ifade eden Bektaş, "Otelleri başkası, teleferiği başkası yaparsa bazı sorunlar çıkabilirdi. Bir de dağın bütün bir turizm paketi olarak planlanıp devreye alınması lazım. Yoksa kendi başına ufak paketçikler olayı verimli kılmıyor. Bu işin 30, 40 senedir Manisa'nın gündeminde olup başarılamamasının sebeplerinden birisi de bu. Bir başkası da dağdaki altyapının yetersizliğiydi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı onu çözdü. Şimdi büyükçe, kendi içerisinde tutarlı bir paketle bu iş işletmecisi ile buluşmuş oldu. Umuyoruz kısa süre içerisinde başlayıp bitirilecek ve Manisa'nın ihtiyacı olan, heveslendiği ve bizim de mesaimizi çok meşgul eden turizm hamlesinde ciddi bir katkı sağlayacak" dedi.


Yeniasır


Geri Dön