17 / 06 / 2024

Manisa da yeni yatırımlar

Manisa da yeni yatırımlar

T.J. Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Tekinalp,Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a teleferik ve otellerin ön projesini sundu.

Manisa'ya yeni millet bahçesi geliyor!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Manisa'da yeni bir millet bahçesi inşa edecek.

Manisa'da deprem konutlarının inşaatı tamamlandı!

Önceki yıl Manisa'da meydana gelen deprem sonrasında evlerini kaybeden vatandaşlar için inşa edilen konutların yapımı tamamlandı. Yeni konutlar kısa süre içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

Manisa, sanayideki gücünü yeni OSB’lerle artıracak!

Manisa’da yeni OSB’ler kurulması planlanıyor. Bölgenin en önemli sanayi üsleri arasında yer alan Muradiye Islah OSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla ‘ıslah’ ibaresinden kurtulurken, Saruhanlı Karma OSB’nin fizibilite çalışmalarına geçildi.

Volkswagen'ın yeni fabrikası Manisa'da kurulacak! 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Alman otomotiv devi Volkswagen'ın yeni fabrikasının Manisa'da kurulacağını açıkladı.

Vestel, Manisa'da 70 milyon TL'lik fabrika kuracak!

Vestel, 2017’ye önemli bir yatırım kararıyla girdi. Şirket Manisa’da çamaşır ve kurutma makinesi üretimi için 70 milyon euroluk yeni bir fabrika kuracağını açıkladı. Kentte ciddi bir istihdam yaratacak yatırımın Haziran 2018’de tamamlanması planlanıyor

Manisa Kula'da yeni hizmet binaları yükselecek!

Kula Belediye Meclisi, 2016 yılının son toplantısını Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun başkanlığında gerçekleştirdi. Başkan Tosun, 2017 yılında hizmetlerin giderek artacağının müjdesini vererek gelecek yılda Kula’da yeni hizmet binalarının yükseleceğini ve dev yatırımların yapılacağını söyledi.

IKEA Antalya'da yeni mağazasını açacak!

Ekonomiye moral vermek için harekete geçen IKEA Türkiye, 2018’de başlayacağı yatırımı bu yıla çekti. Şirket, 60 milyonluk yatırımla Antalya’da yeni bir IKEA mağazası açmak için kolları sıvadı.

Ankara Pursaklar'da yeni belediye binası inşa ediliyor!

Pursaklar'da yeni bir hizmet binası için kollar sıvandı. 7 bin 500 metrekare alan üzerine 10 kat olarak inşa edilecek Belediye Hizmet Binası ihalesinin tamamlanmasıyla inşaata başlandı.

Manisa'da kapatılan 30 okul devlet himayesinde açılıyor!

Manisa'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması kapsamında örgüte maddi gelir sağladığı gerekçesiyle kapatılan 30 okulun isimleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek. Bakanlık okulların 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete başlayacağını belirtti.

Manisa'da binaların depreme dayanıklılığı ölçülmeli!

AKUT Manisa İl Temsilcisi Özcan "Manisa'da hala yaşadığı konutun depreme dayanıklı olup olmadığını bilmeyenler var. Manisalı vatandaşlarımız binaların depreme dayanıklılığını ölçtürmeli." açıklamasında bulundu.

Galva Metal Romanya'da yeni fabrika kuracak!

Çelik servis merkezi Galva Metal, ikinci boy kesme hattını 2017 yılının ilk aylarında devreye alacak, şirket ayrıca Romanya'da yeni fabrika kuracak.

Hüseyin Gültekin: Manisa'da lüks konut talebi arttı!

Bugüne kadar İzmir ve Manisa'da 30 kadar projede toplam 500 dolayında daire yaptıklarını kaydeden Gülkar Yapı Sahibi Hüseyin Gültekin Manisa'da lüks konut talebinin arttığına dikkat çekti. Hüseyin Gültekin

Manisa'da sertifikasız inşaat işçisi kalmayacak!

Manisa'da Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında belgesiz inşaat işçisi kalmayacak.

Manisa da yeni yatırımlar Haberi

Manisa da yeni yatırımlar

Toplantının ardından açıklama yapan Vali Bektaş, Manisa'nın tarım ve sanayideki gelişmişliğinin yanında sahip olduğu turizm potansiyelini değerlendirmek üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Spil Dağı Milli Parkı'nda önemli yatırımlar yapıldığını belirterek çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi.


Manisa'nın hayali

İki otel ve teleferik projesinin aynı firma tarafından yapılacağını ifade eden Bektaş, "Otelleri başkası, teleferiği başkası yaparsa bazı sorunlar çıkabilirdi. Bir de dağın bütün bir turizm paketi olarak planlanıp devreye alınması lazım. Yoksa kendi başına ufak paketçikler olayı verimli kılmıyor. Bu işin 30, 40 senedir Manisa'nın gündeminde olup başarılamamasının sebeplerinden birisi de bu. Bir başkası da dağdaki altyapının yetersizliğiydi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı onu çözdü. Şimdi büyükçe, kendi içerisinde tutarlı bir paketle bu iş işletmecisi ile buluşmuş oldu. Umuyoruz kısa süre içerisinde...