02 / 05 / 2024

Manisa'da tuğla ve kiremit sergisi düzenlendi

Manisa'da tuğla ve kiremit sergisi düzenlendi

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde tuğla ve kiremitin doğru kullanımı hakkında bilgilendirmek ve tanıtımını yapmak amacıyla özel sergi düzenlendi



Manisa'nın Turgutlu ilçesinin tanınmış hayırsever iş adamlarından olan Ali İhsan Demirdöver, 1965 yılında kurduğu ilk fabrikada üretimini yapmaya başladığı ve iş hayatında bugünlere gelmesinde önemli bir yer tutan tuğla ve kiremitin doğru kullanımı hakkında bilgilendirmek ve tanıtımını yapmak amacıyla özel sergi düzenlendi.

Yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren Bloksan Tuğla Fabrikası, Tema Tuğla Makineleri Üretim Fabrikası, Storoysan Yalıtım ve Ambalaj Sanayi ile Seramiksan'ın sahibi olan 77 yaşındaki Turgutlulu iş adamı Demirdöver, tuğla fabrikasının yanına yaptırdığı özel binada, "tuğla ve kiremit müzesi" olarak da tanımlanabilecek nitelikte sürekli açık kalacak bir "Tuğla, Kiremit Uygulama ve Tanıtım Sergisi" açtı.

Manisa İl Genel Meclisi tarafından bir diğer Manisalı iş adamı Gazanfer Şanlıtop ile TBMM 2010 Yılı Üstün Hizmet Ödüllerine aday olarak da gösterilen Demirdöver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk tuğla fabrikasının 1920'li yıllarda Turgutlu'da kurulduğunu belirtti.

Kendisinin de 1951 yılında mobilyacılıkla başladığı iş hayatında, 1965 yılında kurduğu "Şık Tuğla Fabrikası" ile yapı malzemeleri sektörüne yöneldiğini anlatan Demirdöver, şunları söyledi:

"İlçemiz Türk tuğla sektörünün ilk beşiğidir. İlçemizde 1920'li yıllarda başlayan tuğla üretimi günümüze kadar kendini geliştirerek gelmiştir. Günümüzde ilçemizde tuğlacılık ve üretim tesisleri çok büyük bir yol almışlardır. Açtığımız bu sürekli sergiyle hem ilçemizde tuğlanın tarihçesini oluşturan ürünler ve şu an üretimi yapılan ürünlerinin tanıtımını, hem de bu yapı ürünlerinin doğru kullanış şekillerini öğretmeyi amaçladık. Yılda 365 gün gezilebilecek olan sergimiz, bu sektörle ilgili bilgi almak isteyen ve bu sektörü merak eden herkese açık."

Turgutlu Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Gökhan Görçiz de sektörün duayen iş adamlarından Demirdöver, tarafından düzenlenen serginin, sektör açısından büyük bir hizmet olduğunu dile getirerek, girişimin sektöre olumlu katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.
AA


Geri Dön