03 / 05 / 2024

Manisa'da yaşlı ve engellilere özel otel açılacak!

Manisa'da yaşlı ve engellilere özel otel açılacak!

Antalyalı bir firma Ahmetli-Salihli istikametinde sadece yaşlılar ve engellilere hizmet vermek amacıyla bir otel açmayı planlıyor. Yapılacak yatırımın tutarının ise 50 milyon lirayı geçeceği tahmin ediliyor.



Antalyalı bir firma Ahmetli-Salihli istikametinde sadece yaşlılar ve engellilere hizmet vermek amacıyla bir otel açmayı planlıyor. Yapılacak yatırımın tutarının ise 50 milyon lirayı geçeceği tahmin ediliyor. Proje hayata geçtiğinde hem tedavi merkezi, hem turistlik yer olacak. Firma yatırım için gerekli izinleri almaya çalışıyor.

 

Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak, son zamanlarda Manisa'da turizmle ilgili otellerin açıldığını söyledi. Antalya'dan bir firmanın Ahmetli-Salihli yolu üzerinde yaşlı ve engellilere yönelik bir otel açmayı planladığını belirterek, yapılacak olan yatırımın 50 milyon lirayı geçeceğini kaydetti. Turgutlu'da, Salihli'de Lidya Sardes otelin açıldığını kaydeden Sudak, "Turizmle alakalı firmalar geldiği zaman nerede konaklayabiliriz, neler yapabiliriz gibi sorular soruyorlar. Bu imkanları da oluşturmak için teşvik, destek gibi çalışmalar yapmak gerekiyor.  Ahmetli-Salihli yolunda bir firma turizm konusunda yatırım yapacak. Bu firmayla 6-7 aydır görüşüyoruz. Bu firma Antalya tabanlı firmadır. 

Salihli istikametinde yaşlı ve engelli turizmine yönelik bir otel açmayı planlıyor" dedi. 


FİRMA ONAY BEKLİYOR 

Bu otel açıldığı takdirde yaşlı ve engellilere yönelik güzel hizmetler vereceğini söyleyen Sudak, "Burası hem turistlik merkez olacak, hem de tedavi merkezi olacak. Firma orasıyla ilgili projelerini hazırladı. Gereken izinleri almaya çalışıyorlar. Tarımdan, çevre şehircilikten izin alıyorlar. 

Hem termal turizm, hem sağlık turizmi böylece gelişmiş olacak. Konsept olarak da bölgedeki yerlerden farklı bir yer olacak. Alan içinde hobi bahçeleri olacak. 50 milyon lirayı aşkın bir yatırım olacak" diye konuştu. 


Yeni Manisa Gazetesi


Geri Dön