27 / 04 / 2024

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 



Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için işbirliği protokolünü imzalamasından sonra Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerindeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi yapıldı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Manisa Büyükşehir Belediyesinin 30 milyon liranın üzerinde bütçe ayırmış olduğu çalışmada, 40 kişilik ekip sahada aktif olarak çalışma yaparken, 10 kişilik akademisyen kadrosunun da binaların risk durumlarının raporlanması aşamasında görev yaptığı kaydedildi.
 
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre Türkiye’de meydana gelen depremlerden sonra, alınabilecek önlemler dahilinde Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde hızla harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi; Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile başlatmış olduğu ortak proje ile Türkiye’de en geniş ve detaylı geliştirilen program üzerinden bina risk analizlerinin tespitleri yapılmaya başlandı. 

Manisa daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Yine aktarılan bilgilere göre Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında Manisa’nın 17 ilçesinde 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testini ücretsiz şekilde yapmaya başlayan Büyükşehir ve Üniversite uzman ekipleri, bugüne kadar Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerindeki 103 bin bağımsız bölümde deprem risk analizini gerçekleştirdi. Böylece bu iki merkez ilçedeki yapıların yüzde 80’inin analizinin tamamlandığı kaydedildi.

10 AKADEMİSYEN GÖREV YAPIYOR

Yine paylaşılan bilgilere göre Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilmiş olan ve 30 milyon liranın üzerinde bütçe ayrılmış olan söz konusu çalışma kapsamında ilk olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Manisa İnşaat Mühendisleri Odası’ndan 103 mühendise bu alanda eğitim verildi ve sertifika almaları sağlandı. Söz konusu bu eğitim sürecinden sonra hızla saha çalışmasına başlayan ve 40 kişiden meydana gelen uzman ekipler, vatandaşlardan gelen başvurular kapsamında bina risk analizleri yaptı. 

Yine verilen bilgilere göre yapıların risk analizini gerçekleştiren ekipler, sahadan topladıkları verileri Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne ulaştırdı. Gelen veriler ışığında ilgili bölümün akademisyenlerinden oluşan 10 kişilik ekip de, raporlama çalışması yaptı.
 

ŞEHRİN RÖNTGENİNİ ÇEKİYORUZ

Söz konusu bu çalışmalar dahilinde Manisa’daki tüm binaların tek tek inceleneceğini dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre ve Şehzadeler’deki incelemelerin tamamlanmasından sonra tüm ilçelerde program dahilinde çalışmalara devam edileceğini söyledi.

Söz konusu proje çerçevesinde tüm şehir genelinde ücretsiz şekilde bina risk değerlendirme çalışmalarının yapıldığını dile getiren Başkan Cengiz Ergün; çalışmayla binaların röntgeninin çekildiğini belirterek, Manisa genelindeki binalarla ilgili kentsel dönüşüm ve deprem risk haritasının oluşturulması noktasında önemli verilerin elde edileceğini belirtti. Başkan Cengiz Ergün, MCBÜ akademisyenleri ve tüm teknik ekiplere bina risk değerlendirme çalışmalarına verdikleri katkılar sebebiyle de teşekkür etti.

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Mirastan mal kaçırma nedir, davası kaç yıl sürer? 

Ekonomik sıkıntılar konut dolandırıcılığını artırıyor!


Geri Dön