10 / 05 / 2024

Manisa'nın ikiz kuleleri STK'ların hizmetinde olacak!

Manisa'nın ikiz kuleleri STK'ların hizmetinde olacak!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin dev projelerinden 'Oda ve Dernekler Hizmet Binası'nda sona yaklaşıldı. İkiz kuleler şeklinde yapılan projede kulelerden birini Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı (MASKİ), diğerini de oda ve dernekler kullanacak.




Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kamu yararına çalışan oda ve dernekler için ortaya koyduğu dev projelerden ‘Oda ve Dernekler Hizmet Binası’nda sona yaklaşıldı. Ağır şartlar altında hizmet vermeye çalışan oda ve dernek temsilcileri, projenin tamamlanmasıyla birlilikte rahat bir nefes alacaklarını ifade etti.

Kentin ihtiyaçları noktasında projeler üreten Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bu kapsamda kamu yararına çalışan dernek ve odalar için hayata geçirdiği ‘Oda ve Dernekler Hizmet Binası’ projesinde, artık sona gelindi. İki kuleden oluşan projenin biri ağır şartlar altında hizmet vermeye çalışan oda ve derneklerin hizmetine sunulacakken, diğer kule ise Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan MASKİ tarafından kullanılarak Manisalılara hizmet verecek.

Projede yok yok

Oda ve derneklerin daha modern çalışma ortamına kavuşabilmesi için tüm detayların düşünüldüğü projede, otopark ile birlikte içerisinde, kafeterya, konferans salonları gibi Manisalıların da zamanını geçirebileceği alanlarda bulunuyor.

Heyecanla Bekliyoruz

Projenin bitmesini heyecanla beklediklerini ifade eden kamu yararına çalışan dernek ve odalar,  Oda ve Dernekler Hizmet Binası’nda daha iyi şartlarda hizmet vereceklerini belirterek Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Manisa Malatyalılar Derneği Başkanı Haydar İzci: Biz, hem burada kültürümüzü yaşatıyoruz. Hem de Manisa kültürünü yaşıyoruz. Bu anlamda faaliyet gösteren birçok derneğimizin yerinin olmaması nedeniyle Oda ve Dernekler Hizmet Binası’nın bizim için ciddi bir önemi var. Heyecanla bu projenin tamamlanıp faaliyete geçmesini bekliyoruz. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e sözünde durup projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ediyorum.

Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz: Çok güzel ve onur verici çalışma.  Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ediyoruz. Çok sayıda oda ve dernek var, ama maalesef yeri olmayan oda ve dernekler de var. Bu oda ve derneklerin bir arada toplanması, toplantı salonlarının yer aldığı bir hizmet binasının olmasının çok güzel olacağını düşünüyoruz. Herkes heyecanla bu projenin bitmesini bekliyor. İnşallah bittikten sonra da, bu projenin açılış kurdelesini hep birlikte keseceğiz.

Manisa Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Üzmez: Toplumun yararına, esnafın menfaatine yapılan her şeyi destekliyoruz. Sonuç itibariyle bu proje de oda ve dernekler için faydalı bir proje. Bu proje Manisa’da yapılması gereken bir projeydi. Bu yapılan projenin Manisa’ya önemli katkıları olacaktır. Projede yer alan konferans salonu, üyelerimizi bir ara getirip bilgiler verip, mesleki eğitimler sunmamız için önemli bir fırsat. Bu fırsatları tabii ki de değerlendirmemiz gerekiyor. İnşallah proje biter bitmez, şartlar el verdiği sürece biz bu hizmet binasına geçip üyelerimize hizmet etmek istiyoruz.

Hemşehri Dernekleri Dönem Başkanı Çelebi Aslan: Öncelikle bu hizmete imza atan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. Oda ve dernekler gerçekten zor durumdaydı. Bu proje Manisa’da ilk, belki de Türkiye’de bir ilk olacak. Konferans salonu, otopark gibi detayların da yer aldığı Oda ve Dernekler Hizmet Binası’nda daha iyi şartlarda hizmet vereceğiz.

 



Manisa Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön