28 / 04 / 2024

MAPIC Fuarı'nda Türkiye rüzgarı esiyor!

MAPIC Fuarı'nda Türkiye rüzgarı esiyor!

MAPIC Fuarı'nda Türkiye rüzgarı esiyor. Dünyanın en büyük perakende ve gayrimenkul fuarı olan Mapic 2013 fuarında Türkiye programı kapsamında dün akşam gerçekleşen akşam yemeğine uluslar arası firmaların ilgisi yoğundu...



Bugün gerçekleşen oturumun en dikkat çeken yanı ise dünyanın en büyük oyuncakçısı olan Hamleys’in 2014’de Türkiye’de olacağının açıklanması oldu.


Türkiye’nin ve Türk iş dünyasının tanıtımında da önemli rol oynayan Mapic Fuarı’nda Alkaş’ın katkılarıyla gerçekleşen Türkiye programında dün akşam; Majestic Hotel’de Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği önderliğinde uluslararası yatırımcılar ile Türk yatırımcı ve perakendecilerin buluştuğu özel bir akşam yemeği düzenlendi. Cannes’ın en gözde mekanlarından Majestic Barriere Hotel’de gerçekleştirilen 250 kişiyi bir araya getiren akşam yemeğine uluslararası birçok firmanın temsilcisi katıldı. Yemek Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Mengü’nün, misafirlere AYD ve Türk perakende sektörüyle ilgili bilgiler verdiği hoş geldiniz konuşmasıyla başladı. Başkan Mengü sonrasında söz alan Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kamu Özel Sektör İşbirliği Daire Başkanı Arda Ermut konuşmasında özellikle son 10 senede Türkiye’de yaşanan büyük değişime vurgu yaparak Türkiye’nin artık çok daha cesur ve atak bir ülke haline geldiğini söyledi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yoğun programı dolayısıyla katılamadığı akşam yemeğinde gösterilmek üzere gönderdiği videoda tüm katılımcıları selamlayarak, Türkiye-Fransa ilişkilerinden örnekler vererek Türkiye’deki gelişmeler ve gelecek vizyonuyla ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı.

 

Bugün yine Türkiye programı kapsamında gerçekleşen Mapic Fuarı Türkiye Temsilcisi olan Alkaş ve Alışveriş Yatırımcıları Derneği’nin birlikte organize ettiği Türkiye’ye Yatırım Yapmak -Uluslararası Perakendeci Perspektifi- adlı oturum AYD Başkanı Hulusi Belgü moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Oturumda; Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kamu Özel Sektör İşbirliği Daire Başkanı Arda Ermut, Kidzania Yönetim Kurulu Üyesi Meral Molinas, Hamleys Londra Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Helen Barnish ve Yves Rocher Doğu Ülkeleri Direktörü Henri-Bernard Bedoin söz aldılar.


İlgiyle izlenen oturumda Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kamu Özel Sektör İşbirliği Daire Başkanı Arda Ermut, Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın faaliyetleri ile ilgili bilgiler vererek Türkiye Ekonomisine ait rakamları katılımcılarla paylaşırken Kidzania Yönetim Kurulu Üyesi Meral Molinas, Akasya AVM’de açılacak Kidzania Çocuk Dünyası ile ilgili bilgililer verdi. Oturumun bir diğer konuşmacısı olan ve yine Akasya AVM’de yatırım yapacak Hamleys’in Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Helen Barnish, Türkiye’ye yatırım gerekçelerini katılımcılılarla paylaştı. Geçmişi 1760’lara uzanan Hamleys’in İngiltere dışında Avrupa’nın birçok yerinde, Ortadoğu ve Asya’da birden fazla mağazası bulunmakta. Helen Barnish oturumda 2014 yılında Türkiye’de de İstanbul ve Ankara’da mağaza açacaklarının da haberini verdi. Yves Rocher Doğu Ülkeleri Direktörü Henri-Bernard Bedoin ise Flormar’ın % 50’sini satın alarak Türkiye’ye yatırım yapan uluslararası bir perakende markası olarak deneyimlerini aktarırken; 2023 için hedeflerinin 200 mağaza çıkmak olduğunu belirtti.


Uluslar arası Perakende ve gayrimenkul sektörünün ileri gelen firmaları ve temsilcilerince ilgi gösterilen Türkiye programı bugün iki farklı oturumla devam edecek.



Geri Dön