11 / 05 / 2024

Maraş depremleri dünya gündeminde! New York Times, deprem felaketi için 'Artık Antakya yok' başlığını attı!

Maraş depremleri dünya gündeminde! New York Times, deprem felaketi için 'Artık Antakya yok' başlığını attı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen, toplam 10 ilde ve Suriye'de de yıkıma sebep olan 7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler dünya basınının da gündeminde geniş yer tutuyor.  İşte o haberler...



Dünya Gazetesi'nin aktardığına göre; Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen, toplam 10 ilde ve Suriye'de de yıkıma sebep olan 7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler dünya basınının da gündeminde geniş yer tutuyor. 

CNN Yunanistan ise “Ölü sayısı 20 bini aştı: Salgın korkusu” başlıklı haber ile deprem felaketini ele alarak; "Türkiye ve Suriye'deki kurtarma ekipleri hayatta kalanları kurtarmak için çabalarken, yardım grupları yeni kar yağışının yanı sıra su, iletişim ve elektrik eksikliğinin ölümcül bir ikincil felaketi tetikleyebileceği konusunda uyarıda bulunuyor" ifadelerine yer verdi. 

BBC ise Türkiye'de 10 ili etkileyen deprem felaketine ilişkin “Dondurucu havanın umutları kırdığı” yorumunda bulunurken; “Depremlerde 20 binden fazla insanın öldüğü biliniyor. Ancak BM felaketin tam boyutunun hala belirsiz olduğu konusunda uyarıyor” değerlendirmesini gündeme getirdi. 

Maraş depremleri dünya gündeminde! New York Times, deprem felaketi için Artık Antakya yok başlığını attı!

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT) ise “Artık Antakya yok” başlığı ile “Türkler Depremin Bir Kenti, Bir Medeniyeti Yıktığını Söylüyor” ifadelerine yer verdi. Antakya'da yaşan 41 yaşındaki Kazım Kuseyri ile konuşan gazete, söz konusu haberinde Kuseyri'nin "Artık Antakya yok" sözünü paylaştı. 

Gazeteye konuşan Kuseyri, konuya ilişkin "Arkadaşlarımı kaybettim; Arkadaşlarımla birlikte Yemek yiyip içtiğim binaları kaybettim. Tüm anılarımı kaybettim. Artık Hatay'da yaşamak için bir nedenim kalmadı. Çünkü hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı. 

Maraş depremleri dünya gündeminde! New York Times, deprem felaketi için Artık Antakya yok başlığını attı!

ABD merkezli haber kanalı CNN International, Türkiye ve Suriye'de 7 binden fazla kişinin ölümüne yol açan depremlere yer verdiği haberinde "Türkiye'deki deprem, yüzyılın en ölümcül depremlerinden biri" başlığını kullandı. 

CNN International, 7.7 büyüklüğündeki depremi "yüzyılın en ölümcül depremi" şeklinde nitelendirirken; söz konusu haberde Türkiye ve Suriye'yi sallayan yıkıcı depremde 8 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğine ve on binlerce kişinin de yaralandığına, binlerce binanın çöktüğüne vurgu yapıldı. 

Independent gazetesi ise depremin ilk gününde, "Bu bir felaket: Depremler Türkiye ve Suriye'de 3 bin 400'den fazla ölüme neden oldu" başlığı ile haber yaparken; ardından "Aileler betona gömüldü, şehirler yerle bir oldu, Türkiye ve Suriye'de en kötü günler" başlığıyla yeni bir haber yayınladı. 

Yaşananlar kader mi, akılsızlık ve fırsatçılık mı? Erdoğan, ‘kader’ dedi, Nihat Hatipoğlu çok farkı konuştu!

Uzman isimler peş peşe açıkladı! Maraş depremlerindeki yıkımlarda ihmal var mı? 

Bakan Kurum açıkladı: 10 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başlıyor!


Geri Dön