27 / 04 / 2024

Mardan Spor Kompleksi 178 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Mardan Spor Kompleksi 178 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Dünyaca ünlü isimlerin, 2009'daki açılışına akın ettiği Mardan Palace’ın dev spor kompleksi ile yüzlerce apart dairesinin bulunduğu taşınmazlar icradan satılıyor. Belirlenen tutar 178 milyon TL oldu. İcradan satış ihalesinin ilk oturumu Mart'ta gerçekleştirilecek. 



Azeri asıllı Rus iş insanı Telman İsmailov’un 1.4 milyar dolarlık yatırımla açılışını yaptığı Mardan Palace, açılışından birkaç sene sonra mali sıkıntılar ile gündeme oturmuştu. CNN Türk'te yer alan habere göre; otelin satışının ardından şimdi de 7 yıldızlı otelin hemen yanındaki ‘Mardan Spor Kompleksi’nin de icradan satışı yapılıyor. 

İstanbul Anadolu 3. İcra Dairesi’ndeki icra ihalesinin arka planında, Mardan Palace’ın sahibi olan şirketin iflası bulunuyor. Telman İsmailov’un oğlu Sarkhan İsmailov’un da yönetiminde yer aldığı 220 milyon Türk Lirası sermayeli Ast İnşaat Turizm Taahhüt AŞ şirketi için mahkeme 19 Eylül 2018 tarihinde iflas kararı aldı. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin verdiği iflas kararının ardından şirketin tasfiye süreci başlatıldı. İcra İflas Müdürlüğü’nün sürdürdüğü tasfiye sürecinde, şirketin ait varlıklar bir bir icradan satışa çıkarılıyor. 

Mardan Spor Kompleksi 178 milyon TL ye icradan satılıyor!

103 DÖNÜM ÜZERİNE KURULU

Anılan varlıklar arasında, Mardan Palace Hotel’in yapıldığı süreçte inşa edilen Mardan Spor Kompleksi de bulunuyor. Söz konusu kompleksin içinde UEFA standartlarına sahip futbol sahaları, yarı olimpik yüzme havuzları, Sinema ve bowling salonları yanı sıra 300’e yakın apart dairesi ile 7 ayrı arsa bulunuyor. Söz konusu kompleks toplamda 103 dönüm büyüklüğünde bir alan üzerine yer alıyor. 

BELİRLENEN BEDEL 178 MİLYON

İcra İflas Müdürlüğü, ismi geçen kompleksteki varlıkları iki ayrı taşınmaz grubu şeklinde belirledi. Anılan varlıklar için ihale aynı gün içinde gerçekleştirileek. İlk taşınmaz grubu için 89 milyon 764 bin Türk Lirası bedel belirlendi. İkinci taşınmaz grubunun bedeli ise 89 milyon TL oldu. Bilindiği gibi icradan Satış ihaleleri belirlenen bedelin yüzde 50’si üzerinden satışa sunuluyor. Bir başka ifade ile 178 milyon TL'yi geçen bir değeri bulunan iki ayrı taşınmaz grubu yarı fiyatına alınabilecek. Alıcı tarafın, icra ihalesi tutarı yanı sıra yüzde 18 de KDV ödemesi gerekiyor. Söz konusu ihale 16 Mart tarihinde İstanbul Anadolu Adliyesi’nde gerçekleştirilecek. 

Kervansaray Lara Oteli 520.6 milyon TL'ye icradan satılıyor!

*Görsel temsilidir. 


Geri Dön