29 / 04 / 2024

Mardin'i yılın ilk altı ayında 500 bin turist ziyaret etti!

Mardin'i yılın ilk altı ayında 500 bin turist ziyaret etti!

İnanç ve Kültür turizminin başkenti olan Mardin?i bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 500 bin yerli yabancı turist ziyaret etti. Eylül ayı ile birlikte özellikle hafta sonu tatilini geçirmek üzere kafileler halinde Mardin'e akın ediyor.



İnanç ve Kültür turizminin başkenti olan Mardin?i bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 500 bin yerli yabancı turist ziyaret etti. Eylül ayı ile birlikte özellikle hafta sonu tatilini geçirmek üzere kafileler halinde Mardin'e akın eden yerli turistler, ildeki tarihi ve kültürel mekânları geziyor.


Birçok medeniyete beşiklik eden tarihi şehre otobüslerle gezi düzenleyen seyahat acenteleri Adana, Mersin, Antalya,  Ankara  ve İstanbul gibi Türkiye'nin birçok şehrinden otobüslerle Mardin'e turist getiriyor. Sonbahar turizmine hazırlanan Mardin'deki bütün butik otellerde rezervasyonlarda artış meydana geldi.


Mardin'i bu yılın ilk altı ayında resmi kayıtlara göre 209 bin yerli yabancı turistin ziyaret ettiğini belirten Mardin İl Kültür Turizm Müdürü Alaadin Aydın, yılsonu itibarıyla Mardin'i ziyaret eden yerli yabancı turist sayısının 500 bini aşacağını söyledi. Mardin'i ziyaret etmeye gelen turist sayısının sonbahar ayları ile birlikte büyük bir artış gösterdiğini ifade eden Aydın, "2013 yılında resmi kayıtlara göre 169 bin yerli yabancı turist Mardin’i ziyaret etti. 2014 ilk 6 ayda ise bu rakam yüzde 50 oranında artarak 209 bin’e ulaştı. Günü birlik ile gelen turist sayısı tahminen 500 bini buldu. Sonbahar turizmi ile bu sayı daha da artacaktır." dedi


ALTI AYDA 500 BİN TURİST


Eylül ayı ile birlikte Mardin’de turizmde yine hareketlilik başladığını ifade eden Aydın,” Havaların güzel geçmesi ile kente çok sayıda turlar ve geziler düzenlemeye başladı. Kurban bayramı tatilini Mardin’de geçirmek isteyen turistler şimdi den rezervasyonlarını yaptırmaya başladı. Turizmin Mardin için büyük bir potansiyel olduğuna inanıyorum. Mardin, GAP bölgesinde yer alması, inanç ve kültür turizmi bakımından zengin olması ve ayrıca sit alanı kapsamına alınması nedeniyle turizm açısından büyük bir öneme sahiptir." şeklinde konuştu.


Mardin Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Fidan ise, Mardin turizmi her gecen yıl gittikçe artığına dikkat çekti.


Fidan, "Son yıllarda artan turizm potansiyeli ile birlikte kentte butik otel sayısında büyük bir artış oldu. Gecen yıl yaklaşık bir milyon civarında yerli yabancı turist geldi. Bu yıl günü birlik turistlerle birlikte yaklaşık 500 bini buldu.Her yıl katlanarak artıyor. Mardin'in turizmini keşfeden yatırımcılar Mardin'de yatırım yapıyor. Mardin’deki turizm yatırımları ve esnafı hizmet kalitelerini daha da artırmaları gerekir. Özellikle fiyat konusunda turistlerin şikâyetleri var. Bu şikâyetleri göz önünde bulundurmak gerekir. Otellerde temizlik ve hizmet kalitesine önem verilmesi gerekir. Mardin artık dünya çapında tanınan bir antik kenttir. Buraya gelen turist tarihi ve inanç merkezlerini geziyor. Bunun için herkesin bu konuda daha duyarlı olması gerekir." diye konuştu.



Diyarbakır Söz


Geri Dön