30 / 04 / 2024

Marinaya yakın konutlara ilgi arttı!

Marinaya yakın konutlara ilgi arttı!

Marinalara yakın konutlara ilgi artarak devam ederken, yeni konut projelerinde de tekne bağlama iskeleleri dikkat çekiyor.



Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiyle beraber izole tatil yapmak isteyenler tekneleri tercih etti. Kimi tekne alırken kimi de kiralama yoluna gitti. Yaşanan gelişmelere göre, bazı tekne şirketleri 2024 yılından önce tekne siparişi kabul edemeyeceğini duyurdu. Bu sebeple marinalara yakın konutlara ilgi artarak devam ederken, yeni konut projelerinde de tekne bağlama iskeleleri dikkat çekiyor. Bazıları da konutlarını, arabalarını satıp tekne alarak yaz-kış deniz üzerinde bir hayat sürmeyi tercih ediyor.

Marinaya yakın konutlara ilgi arttı!

Yüzde 100'e yükseldi

Teknelere gösterilen taleplerle ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, “Koronavirüs salgını birçok sektörde küçülme yarattı fakat tekne ve yat sektöründe satışlar yüzde 100’ün üzerinde arttı. Yat dediğiniz şey ihtiyaç dışı bir lüks ama insanlar bunu hayatında bir gereklilik olarak görmeye başladı. Çünkü yat ve tekneler kalabalık ortamlardan uzak olduğunuz, tamamen kendinize ait bir alanınızın olduğu ortamlar. O nedenle insanlar daha çok yöneldi buralara” şeklinde konuştu.

‘Alamayanlar da kiralıyor’

Tekne kiralamalarında da aynı biçimde önemli artışlar olduğunu kaydeden Şule Alp, “Tekneyle ilgilenenlerin dışında daha önce hiç ilgisi olmayan insanlar da bu işe artık girmek istiyor. İzolasyonun, kendine zaman ayırmanın öneminin farkına varılmasıyla tekneciliğin değeri üst seviyeye çıktı. Tekne alabilenler alıyor, kimi ise kiralama yoluna gidiyor. Bu yoğunluk nedeniyle bazı şirketlerde 2024’ten önce tekne teslim edemeyeceğini söylüyor” dedi.

Marinaya yakın konutlara ilgi arttı!

Bazı yeni tabirler ortaya çıkıyor

Teknelere artan ilginin gayrimenkulde de bazı yansımaları olduğunu kaydeden Şule Alp konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “İnsanlar daha önce ev ararken denize sıfır ev derdi ya da şehir manzaralı derdi. Şimdi marina manzaralı diye bir tabir oluştu. İnsanlar buralara daha çok yöneldi. Hatta yeni projelerde artık tekne bağlama iskelesi ya açıklara tonoz atıp tekne bağlama alanı yapılıyor.  Bizim de yürüttüğümüz projede kendimize ait iskelemizle birlikte tekneleri bağlayabileceğiniz tonozlar var. Tüm rezidans hizmetlerinin içine artık bir de bu eklendi. Eskiden havuz, yürüme alanı, çamaşır, temizlik hizmetleri derdik. Şimdi tekne bağlama iskelesi diyorlar ya da açıklara tonozlar atıp oraya teknenizi de bağlayabilirsiniz diyorlar” 

Bazı insanların da yaz kış teknede yaşamaya başladığını Şule Alp şöyle konuştu:  “Evlerini, arabalarını satıp ikisini bir arada sunan tekneye yatıran insanlar var. Yazın geziyorlar, kışın ise bir yere demirleyerek kışı geçiriyorlar. Yazlık kentlerde zaten kış çok sert geçmediği için zorlanmıyorlar. Bu şekilde hayat tarzını benimseyen insanların sayısı artıyor.”

Konut krizi küresel boyuta ulaştı!


Geri Dön