09 / 05 / 2024

Market Rafları Boş Kaldı… Ayçiçek yağı stokları tükendi mi tükenmedi mi?

Market Rafları Boş Kaldı… Ayçiçek yağı stokları tükendi mi tükenmedi mi?

Türkiye’nin gündem sorusu; “Ayçiçek yağı stokları tükendi mi tükenmedi mi?” Bugün marketlere gidenlerin karşılaştığı tablo hep aynıydı, raflar bomboş kaldı. Peki, Türkiye’nin ayçiçeği stoğı var mı yok mu?



TÜRKİYE GÜNDEMİ YAĞ KRİZİ

Bu gelişmeler üzerine vatandaşlar, ayçiçek yağı stoğu kalmaması ve daha çok zamlanacağı düşüncesi ile marketlere akın etti. Dün gece sosyal medyanın da gündemine oturan, çeşitli marketlerden çekilmiş izdiham görüntüleri tartışıldı. Bazı marketlerde yağ alımının 1 adet ile sınırlandırıldığı ve uzun kuyruklarda tartışmalar yaşandığı bilgileri geldi. Sosyal medyada paylaşılan ve vatandaşlar tarafından farklı marketlerde çekilen görüntülerde, market önlerinde oluşan uzun kuyruklar ve yüksek yağ fiyatları bolca paylaşıldı. Ayrıca bazı marketlerin online satış sitelerinde yağ satışları durdurulurken, bazı alışveriş sitelerinde ise taksitle ayçiçek yağı satılmaya başlandı.

Market Rafları Boş Kaldı… Ayçiçek yağı stokları tükendi mi tükenmedi mi?

Yaşanan yağ krizi devam ederken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, bir açıklama yaparak merak ve endişeleri az da olsa dindirmeye çalıştı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi,

“Türkiye’nin yeterli miktarda yağ stoğu olduğu, gerçeği yansıtmayan spekülasyonlar ortaya atıldığı” açıklamasını yaptı.

Market Rafları Boş Kaldı… Ayçiçek yağı stokları tükendi mi tükenmedi mi?

Sonuç olarak, mutfakların en temel gıda maddelerinden biri olan ayçiçek yağı bugün market raflarında yoktu, yerlerinde sadece yüksek fiyatlı etiketler bulunuyordu.

Savaş sürerken, yağ krizi de diğer zamlar gibi Türkiye’nin gündeminde kalmaya devam edeceğe benziyor. Vatandaşlar hem merak hem de endişe ile yağ krizinin sona ermesini bekliyor.  

Tuba PARLAK İMERT / Emlakkulisi.com

Yağ fiyatlarında son durum ne? İşte 6 Mart ayçiçek yağı fiyat listesi…

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci'den son dakika ayçiçek yağı açıklaması! Stoklar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön