06 / 05 / 2024

Marketlerde fiyatı uçuşa geçmişti! Son zamanların zam şampiyonundan güzel haber

 Marketlerde fiyatı uçuşa geçmişti! Son zamanların zam şampiyonundan güzel haber

Marketlerde fiyatı en artan ürünleri gıda ürünleri oluyor. Bir gıda ürününden ise sevindiren haber geldi. Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde...



Tarlalarda patates hasadına başlayan çiftçileri ziyaret eden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nihat Keskin, Ahlat'ın tarımsal faaliyetleriyle Doğu Anadolu'da öne çıkan bir ilçe olduğunu söyledi.Türkiye'nin patates ihtiyacının yüzde 9'unun, kuru fasulye ihtiyacının yüzde 8'inin Ahlat'tan karşılandığını belirten Keskin, şöyle konuştu: 

"Bu yıl 170 bin ton patates rekoltesi bekliyoruz. Çok şükür çiftçilerimiz hem verimden hem kaliteden memnun. En önemli etmen çiftçilerimizin kabiliyetli olmasıdır. Bu sayede Doğu Anadolu'daki tüm illerin patates ihtiyacını karşılamakla beraber çoğu ürünlerimizi de yurt dışı pazarlarına sunuyoruz. Bu yıl 35 bin dekar alanda patates üretimi yapılıyor. Burada sadece yemeklik olarak düşünmüyoruz. İnsanların ihtiyaçlarına ve damak zevkine göre cipslik, yemeklik ve kızartmalık olmak üzere kombine çeşitlerle patates üretimi gerçekleştiriyoruz."

 


Geri Dön