18 / 05 / 2024

Markus Lehto kimdir?

Markus Lehto kimdir?

Markus Lehto, ÇEDBİK tarafından Swissotel The Bosphorus'ta 20-21 Şubat 2014'te düzenlenen 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'nin konuşmacılarından. Peki, Mimar Selçuk Avcı'nın ortağı Markus Lehto kimdir? İşte URBANİSTA'nın ortağı Lehto'nun biyografisi.



Markus Lehto kimdir?


Markus Lehto, geçen 10 yılda İstanbul’u evi haline getirmiş olan Finli-Kanadalı olan Markus gayrimenkul sektörüne sonradan girmiştir. 


Lehto, Hukuk ve uluslararası ilişkiler alanında eğitim gördükten (Kanada ve İngiltere) sonra yeni gelişen piyasa yatırım bankacılığı (New York ve uzak Doğu) alanında çalışan Markus ülkenin en büyük kote edilmiş REIT’i olan ISGYO’nun kuruluşu ve ilk halka arzında danışmanlık hizmeti vererek gayrimenkul sektörüne 2000 yılında Türkiye’de giriş yapmıştır. 


Bunu takiben Pazarlama Direktörü olarak atanmış ve 3 yılı aşkın bir süre boyunca şirketin yaklaşık 150 milyon dolardan 450 milyon dolara kadar büyümesine yardımcı olmuştur. 


Sonrasında 2002 yılında ISGYO ve Eczacıbaşı arasında, İstanbul’un ana iş bölgesinin merkezinde vizyoner bir karma fonksiyonlu yapı olan, çok sayıda prestijli küresel ödül alan ve Türkiye pazarının en büyük ve en önemli mesafe taşlarından biri olan Kanyon’un inşası için kurulan ortak teşebbüsün kurucu Şirket Müdürü olarak atandı. 


Kanyon’un 2007 yılında tamamlanması ve devir teslimini takiben, Markus Selçuk Avcı ile birlikte Urbanista International Ltd.’yi kurdu ve kilometre taşı olan projeler gerçekleştirme misyonuna devam etti. 


İki ortak 2008 yılında da AVCIARCHITECTS’de güçlerini birleştirme konusunda hemfikir oldu ve bu karar projeleri tek bir çatı altında görmenin ötesinde başlangıcından tamamlanmasına kadar görme olanağını kazandırdı. 


Urbanista proje kavramsallaştırma (planlama), imar, proje ve inşa yönetiminden markalama, pazarlama ve finansal kiralamaya kadar birçok alanda faaliyet gösteren bir tam hizmet gayri menkul imar ve danışmanlık şirketidir. 2007 yılında kurulan Urbanista değişen boyut, yapı ve karmaşıklığa sahip projeleri gerçekleştirir. 


Şirket etkileyici bir imar projeleri dizisi geliştirmiştir ve Avrupa ve Orta Doğu’da önde gelen birkaç projeye imar yönetimi hizmeti sunmaktadır. 


Markus Lehto şirketin kurucusu ve ortağı olmakla birlikte şirket faaliyetlerinin tüm alanlarında aktif ve sorumlu olarak görev yapar. Markus’un mülke yaklaşımı meslek dışı birinin bakış açısından gelmektedir. İş hedeflerinin kreatif harmanlanmasına ve zorlayıcı, müşteri odaklı ve sürdürülebilir tasarım çözümlerine tutkusunu keşfetmiştir. 


Türkiye’de ve uluslararası platformda gayrimenkul sektörünün geleceğinde söz sahibi olan ve eşsiz mülkiyet vizyonu ve inovatif piyasa değişim çözümleri yaratma konusundaki yeteneği ile büyük çapta tanınan biridir. Markus Laurentian Universitesi (BA, Kanada) ve Leeds Üniversitesi (Master derecesi, İngiltere) mezunudur. Ayrıca Kanada ve Finlandiya çift vatandaşlığına sahiptir. İngilizce, Fince ve Türkçe dillerini çok iyi derecede konuşmaktadır. 



Markus Lehto ve URBANİSTA iletişim bilgileri!


İstanbul 


Adres: 47/3 İnönü Caddesi, Hamit Bey Apartman, Gümüşsuyu, Beyoğlu, 34437 

Tel: +90 (0) 212 292 79 09

Fax: +90 (0) 212 292 79 08 

E-mail: [email protected]



Londra 


Adres: 19 Eastbourne Terrace, W2 6LG 

Tel: +44 (0) 20 3500 0037

Fax: +44 (0) 20 3500 0038

E-mail: [email protected]


Web: www.urbanista.co.uk


Geri Dön