03 / 05 / 2024

Marmara depreminin eli kulağında: Minimum 7.2, maksimum 7.6 büyüklüğünde olacak! Uzman isim yine korkuttu!

Marmara depreminin eli kulağında: Minimum 7.2, maksimum 7.6 büyüklüğünde olacak! Uzman isim yine korkuttu!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte o açıklamalar...



Naci Görür, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında "Marmara Bölgesi ekonomik olarak ve ticari olarak Türkiye'nin yüzde 60’nı ve Anadolu'yu besleyen bir bölge. Eğer Marmara Bölgesi çöker ve bu sanayinin çarkları durursa, Türkiye ekonomik olarak diz çöker" diyerek, her depremin peş peşe ekonomik felaketi tetikleyeceğinin altını çizdi. 

MARMARA DEPREMİ MUHAKKAK OLACAK 

"Marmara Denizi’nden geçen canlı bir fay sistemi ortalama olarak her 250 senede bir deprem görmüş. En son deprem 1766 yılında görülmüş. Kabaca üstüne 250 sene koysan 2016 yapar. Demek ki deprem üretecek zamanı bulmuş" diyen Prof. Dr. Görür, buna fayın tekerrür etmesi dediklerini belirtti. 

Naci Görür, Anadolu'nun her sene 2 buçuk santim Batı’ya doğru gittiğini vurguladı ve "Biz fark etmesek de her yıl 2 buçuk santim Yunanistan’a doğru gidiyoruz. Sensörler ve izlemeler vasıtasıyla bunu görüyoruz" açıklamasında bulundu. 

Marmara depreminin eli kulağında: Minimum 7.2, maksimum 7.6 büyüklüğünde olacak! Uzman isim yine korkuttu!

Bu doğrultuda Marmara Denizi’nde minimum 7.2 deprem beklediklerine dikkat çeken Görür, "Maksimum 7.6 deprem olacak. Ve bunu da Kumburgaz Fayı üzerinde bekliyoruz. Marmara Denizi’nde büyük bir deprem bekliyoruz, olmak zorunda" ifadelerini kullandı. 

Açıklamasında "1912’de Batı’da oldu, 1999’da Doğu’da, ikisinin arasında 1766’dan beri deprem olmadı. Marmara’nın kırılacağı yüzde 100. Çünkü biz buna sismik boşluk diyoruz" diye konuşan Görür, aradaki boşlukta deprem olmamışsa orasının muhakkak kırılacağına vurgu yaptı. 

1999 yılından itibaren her an olmak şartıyla Marmara Denizi’nde büyük bir deprem olma olasılığının arttığını dile getiren Naci Görür, "Marmara’da beklediğimiz deprem eli kulağında, geliyorum diyor. Marmara Denizi’nde biz 1999 yılından 2014 yılına kadar araştırmalar yaptık" şeklinde konuştu. 

3 bankada peş peşe çok büyük deprem! Ziraat, Akbank, Garanti resmen açıkladı! Hemen bakın!

Aile Bakanlığından bu sefer haziran ayı müjdesi! Hesaplara peş peşe yatacak!

Merkez Bankası'ndan dolar açıklaması: Bu kadar olacak! Söylenilenlere inanmayın! Doların geleceği gerçek rakam


Geri Dön