04 / 05 / 2024

Marmarabirlik'in çevre dostu projeleri en başarılı projeler içinde yer aldı!

Marmarabirlik'in çevre dostu projeleri en başarılı projeler içinde yer aldı!

Marmarabirlik tarafından İznik, Orhangazi ve Erdek Kooperatifleri için geliştirilen atık su arıtma ve depolama tesislerinden oluşan 3 ayrı çevre dostu projeleri BEBKA ve GMKA tarafından destek programlarına alındı.




Marmarabirlik'in kooperatifleri için hazırladığı çevre dostu projeler en başarılı projeler içinde yer aldı. 

Marmarabirlik tarafından İznik, Orhangazi ve Erdek Kooperatifleri için geliştirilen atık su arıtma ve depolama tesislerinden oluşan 3 ayrı çevre dostu projeleri BEBKA ve GMKA tarafından destek programlarına alındı. Başvuruda bulunan 200 proje içinden seçilen Marmarabirlik'in projelerinin toplam maliyeti 2,5 milyon TL olarak belirlendi. 


Kısa adı BEBKA olan Bursa,Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı Çevre Dostu Üretim Mali Destek programı kapsamında Marmarabirlik'in İznik ve Orhangazi Kooperatifleri tarafından geliştirdiği 2 ayrı projeyi, 200 başvuru arasından başarılı bulup desteklemeyi uygun gördü. 


Proje kapsamında İznik Kooperatifi adına hazırlanan "Zeytin Sektöründe Sürdürülebilir Temiz Üretim Yöntemi ile Kirliliğin Kaynağında Azaltılması" projesi geleneksel sistem yerine havalı sistem zeytin deposu yapımını kapsıyor. Orhangazi Kooperatifi adına hazırlanan ve BEBKA tarafından desteklenmeye hak kazanan 2. Proje ise "İleri Temiz Teknolojilerle Çevre Dostu Sofralık Zeytin Üretimi'adını taşıyor. Bu proje kapsamında da Orhangazi'de kurulacak Atık Su Arıtma Tesisi aynı zamanda Gemlik Kooperatifi'ne de hizmet verecek. 


YÜZDE 50 HİBE BEBKA

İznik Kooperatifinin yaklaşık 410 bin TL'lik projesi ile Orhangazi Kooperatifi'nin yaklaşık 820 bin TL'lik projelerinin yüzde 50'siııi hibe kapsamına alırken, GMKA Erdek Kooperatifinin yaklaşık 1 milyon 240 bin TL'lik projesinin yüzde 40'ını hibe kapsamına aldı.  BEBKA ve GMKA ile Marmarabirlik arasında 29 Mayıs'ta imzalanan sözleşme gereği projelerin yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. 


Bursa Haber




Geri Dön