05 / 05 / 2024

Marmara'da 110 kilometrelik fay kırılmaya hazır! Deprem uzmanı bir bir açıkladı ve uyardı! 7.2 büyüklüğünde deprem...

Marmara'da 110 kilometrelik fay kırılmaya hazır! Deprem uzmanı bir bir açıkladı ve uyardı! 7.2 büyüklüğünde deprem...

Marmara depreminin Türkiye’nin ekonomik ve siyasi bağımsızlığına darbe vuracağına dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, 110 kilometrelik fayın kırılmaya hazır olduğunu söyledi. İşte Görür'ün o açıklamaları...



Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da yaptıkları bir araştırmada orta Marmara çukurluğu yani Silivri açıklarıyla Tekirdağ arasındaki kesimin kırılmış olabileceğini düşündüklerine dikkat çekti ve açıklamasında "Ama Celal Şengör ile Xavire Le Pichon bizimle aynı görüşte değil. ‘Orası halen daha kırılabilir' diyorlar. Biz onu ‘1912'de Şarköy depreminde kırılmıştır' diye bir yorumladık" diye konuştu.

Denizaltı çekimlerinde yeni kırık gözüktüğüne dikkat çeken Naci Görür, "1912'de olsa üzeri kapanır,  bir şeyler olurdu. Çoğumuz 1912'de kırıldığı görüşündeyiz. Şarköy depremi gelmiş orta Marmara sırtına kadar" dedi ve diğer yerin Adalar fayı olduğunu aktardı. 

Kumburgaz fayı 65 km, Adalar fayının da 45 kilometre olduğunu dile getiren Görür, demek ki 110 kilometrelik bir fayın kırılmaya hazır olduğunu vurguladı. 

Marmara da 110 kilometrelik fay kırılmaya hazır! Deprem uzmanı bir bir açıkladı ve uyardı! 7.2 büyüklüğünde deprem...

"Adalar fayı 6, öbürü 7.2 mertebesinde olur. Siyasiler bunu korkularından yalan yanlış düzelttiler. İstanbul'da yüzde 60'tan fazla yapı stoku mühendislik hizmeti görmemiş, tamamen kaçak göçek, gecekondu usulüyle yapılmış" diyen Naci Görür, KİPTAŞ Genel Müdürü'nün kendisine  ‘Yüzde 65 olsun hocam, öpüp başına koy' dediğini belirtti. 

Yüzde 70'ten fazla binanın İstanbul'da depreme dayanmayacağını vurgulayan Prof. Dr. Görür, "Bizim devlet büyükleri bunu anlasalar gece yatamazlar" dedi ve açıklamasını "Bu ülkenin e önemli beka sorunu deprem. Çünkü, bu insanların yaşam hakkıyla ilgili. Depremle ekonomi de bağımsızlık da gidiyor ama kimsenin umurunda değil" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Evde bakım desteği alan engelli ve yaşlı yakınlarına son dakika müjdesi geldi! Hem maaş artacak, hem sigorta yapılacak!

28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? 

Tiny house'lara talep patladı! 250 bin TL'den başlayan küçük evler kalıcı konut oluyor! 

 


Geri Dön