08 / 05 / 2024

Marmara'da 7 büyüklüğünde 2 farklı deprem bekleniyor! Deprem uzmanından kritik açıklama: Büyük deprem ne zaman olacak?

Marmara'da 7 büyüklüğünde 2 farklı deprem bekleniyor! Deprem uzmanından kritik açıklama: Büyük deprem ne zaman olacak?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Büyük deprem ne zaman ve kaç şiddetinde olacak?



Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, olası Marmara depreminin ne zaman meydana gelebileceğine ilişkin "Röportaj yaptığımız şu anda da olabilir, 20 yıl sonra da olabilir. 30 yılda da olabilir ama süreç geçtikçe bu olasılık çok artıyor" açıklamasında bulundu. 

İstanbul depremi kapsamında milli seferberlikle çalışmaların başlaması gerektiğini vurgulayan Şükrü Ersoy, "Bir an önce acil binalardan başlamak üzere İstanbul'u hazırlamamız gerek" dedi ve beklenmemesi gerekildiğine dikkat çekti. 

Marmara da 7 büyüklüğünde 2 farklı deprem bekleniyor! Deprem uzmanından kritik açıklama: Büyük deprem ne zaman olacak?

CNN TÜRK Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara Bölgesi'ndeki sismik boşluklar ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 

"Türkiye’nin her yerinde deprem oluşturabilir fay zonu var. Sismik boşluk fay zonları üzerinde kırılmamış, kırılması gerekebilecek, potansiyel olarak kırılmaya müsait yerleri bize anlatıyor" ifadelerine yer veren Şükrü Ersoy, şimdi ortada gerilimli ama depreme meydana gelmeyen bir bölge olduğunu bunun da Marmara Denizi'nin içine denk geldiğini dile getirdi.

Uzun süredir deprem olmayan sismik boşluk olan bölgeleri "Bursa, Balıkesir, Kütahya, Manisa, Muğla, Antalya'nın kuzeyinde Burdur çevresi, Batı Anadolu’da uzun süreden beri deprem oluşturmuyor" diyerek açıklayan Ersoy, yapılması gerekenin sağlam ve zeminin jeolojik yapısına uygun binalar inşa edilmesi olduğunu belirtti. 

Dolar 6 TL birden yükselecek! Aman bu tarihe dikkat! Elinde doları olan koşun hemen bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımına ek zam gelecek mi? Şimdi peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

Meyve ve sebzedeki fahiş fiyat durdurulamıyor! Bir adet domates 6,28 TL'ye denk geliyor!

 


Geri Dön