02 / 05 / 2024

Marmaris Cumhurbaşkanlığı Konukevi'nin inşaatı mecliste!

Marmaris Cumhurbaşkanlığı Konukevi'nin inşaatı mecliste!

Marmaris'te inşaatı devam eden Cumhurbaşkanlığı Konukevi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Marmaris'te inşaatı devam eden Cumhurbaşkanlığı Konukevine ilişkin soru önergesi hazırladı. Erbay, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Erbay, ''Muğla ili Marmaris ilçesi Okluk Koyu'nda yapımına devam eden Cumhurbaşkanlığı Konukevi inşaatı ile ilgili aşağıdaki sorulara cevap verilmesini arz ederim'' diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay'ın soruları:

1- Cumhuriyet Konukevi'nin yapımı hangi aşamadadır?
2- Konukevi'nin projesinde değişiklik yapılmış mıdır? Eğer yapıldı ise ne gibi değişiklikler hangi gerekçeyle yapılmışmıştır?
3- Konukevi projesine liman eklenmiş midir?
4- Konukevi'nin inşaat proje alanının genişletildiği ve bu nedenle inşaat çevresinde yer alan birçok özel mülkün kamulaştırıldığı doğru mudur? 
5- Proje alanının genişletildiği ve kamulaştırma iddiaları doğru ise, proje alanı ne kadar genişletilmiştir ve ne kadarlık bir alan kamulaştırılmıştır?
6- Kamulaştırılan alanlar için ne kadar ödeme yapılmıştır?
7- Kamulaştırmalar hangi kanun maddesine istinaden yapılmıştır?
8- Proje alanının genişletilmesi sonucunda ormanlık alanda birçok ağacın kesildiği doğru mudur? Doğru ise proje başlangıcından bugüne kadar inşaat alanında kaç ağaç kesilmiştir?
9- Bu proje için şu ana kadar ne kadar harcama yapılmıştır? Projenin toplam maliyetinin ne kadar olması öngörülmektedir?


Geri Dön