30 / 06 / 2024

Marmaris Hisarönü'nde 2 Tekne Park yapılacak!

Marmaris Hisarönü'nde 2 Tekne Park yapılacak!

Deniz Ticaret Odası (DTO) Marmaris Şube Başkanı Hasan Mengi,ilk etapta Marmaris'in Hisarönü körfezinde 2 koyda söz konusu projenin uygulanacağını belirterek, "Koylara 60-70 tekne-yat kapasiteli tekne parklar yapılacak" dedi




Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın hazırladığı ve yakın zamanda hayata geçirmeyi planladığı "Tekne Park" projesine denizcilerden tam destek geldi. Bakanlığın amatör denizciliği geliştirmek için, denize kıyısı bulunan illerde inşa edeceği parklardan, küçük tekne sahipleri faydalanabilecek. Projenin hayata geçmesiyle, sadece yüksek gelir grubundakilerin faydalanabildiği mevcut marina ve yat limanlarına alternatif oluşacak. Deniz Ticaret Odası (DTO) Marmaris Şube Başkanı Hasan Mengi, projeyi olumlu bulduklarını ve desteklediklerini söyledi. 


Ucuz hizmet

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın hazırladığı projeye göre, denize kıyısı olan her ile "Tekne Parklar" yapılacak. Tekne sahipleri teknelerini güvenli ve ucuz bir şekilde buralarda barındırabilecek, bakım-onarım işlemlerini yapma imkanına sahip olacak. Bakanlığın konuyla ilgili hazırladığı raporda, amatör denizciliğin istenilen düzeyde gelişmediği belirtilerek, "Amatör denizcilik halkımızın gözünde lüks bir denizcilik faaliyetidir. Tekne veya yat sahibi olan vatandaşlarımızın da en büyük sorunu güvenli ve uygun maliyetli barınaktır. Ekonomik ve çevre koşullarının iyileştirilerek, halkımızın amatör denizciliğe teşvik edilmesi gerekmektedir" denilerek projeyle, bireysel denizcilik faaliyetlerinin lüks olmaktan çıkarılmasının hedeflendiği dile getirildi.


Kolay ve hesaplı

DTO Marmaris Şube Başkanı Hasan Mengi de, ilk etapta Marmaris'in Hisarönü körfezinde 2 koyda söz konusu projenin uygulanacağını belirterek, "Koylara 60-70 tekne-yat kapasiteli tekne parklar yapılacak. Marina yapmaktan daha kolay ve hesaplı olduğu için dar gelirli tekne sahipleri buradan faydalanabilecek, tekneler güvenli bir alanda barınmış olacak" dedi. Mevcut yat limanı ve marinaların hem pahalı olduğunu söyleyen Mengi, "Tekne parkları Türk denizciliğinin gelişmesi için olumlu bir proje olarak görüyoruz ve destekliyoruz. Bir de, tonozlama sistemiyle tekneler bağlanacak ve çapa atmayacağı için deniz dibi de korunmuş olacak. Küçük tekneler buralardan ihtiyaçlarını da karşılayabilecek" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön