27 / 04 / 2024

Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı mı? İşte 3 aylık ve yıllık enflasyon farkı…

Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı mı? İşte 3 aylık ve yıllık enflasyon farkı…

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamları piyasaların radarında yer alıyor. Her ayın ilk haftası içerisinde açıklanan enflasyon rakamlarıyla kira artış oranları ve memur maaş zammı hesaplamaları yapılıyor. 



TÜİK tarafından açıklanan nisan ayı enflasyon rakamları ile tüketici fiyatları belli oldu. Peki enflasyon rakamları açıklandı mı? İşte 3 aylık ve yıllık enflasyon farklı…

MART ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI MI? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayı enflasyon rakamlarını 4 Nisan Pazartesi günü (Bugün) saat 10:00’da açıkladı.

Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı mı? İşte 3 aylık ve yıllık enflasyon farkı…Mart ayından itibaren 12 aylık ortalamalara bakıldığın, yurt içi üretici fiyatları yüzde 64,3, tüketici fiyatları yüzde 29,88 arttı.

Aylık bazda Yİ-ÜFE yüzde 9,19, TÜFE yüzde 5,46 yükseldi. TÜFE, martta, Aralık 2021’e göre yüzde 22,81, 2021’in aynı ayına göre yüzde 61,14 arttı.

Yİ-ÜFE ise geçen senenin aralık ayına göre yüzde 29,31, Mart 2021’e göre yüzde 114,97 arttı.

ENFLASYON BEKLENTİLERİ

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan analistler, martta TÜFE'nin yüzde 5,34 artacağı öngörüsünde bulunmuştu. Bu ortalamaya göre martta senelik enflasyonun yüzde 60,95'e yükseleceği beklenmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön