16 / 05 / 2024

MASKİ'den 32 milyon liralık 7 proje!

MASKİ'den 32 milyon liralık 7 proje!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kalkınma Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen Su Altyapı Projesi'ne (SUKAP) teklif edilen projelerden 7'si onaylandı.



Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kalkınma Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen Su Altyapı Projesi'ne (SUKAP) teklif edilen projelerden Arapgiriçmesuyu Projesi, Arguvan Atıksu Arıtma Tesisi Projesi, Battalgazi Kanalizasyon Projesi, Kale Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi, Kuluncak İçmesuyu ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi, Yazıhan Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi ve Yeşilyurt Kanalizasyon Projeleri onaylandı. 


Projelerin onaylanması memnuniyetle karşılanırken konu ile ilgili olarak açıklama yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın girişimleri sonucu projelerin en kısa sürede onaylandığını belirterek, "Genel Müdürlüğümüz, Kalkınma Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen SUKAP'a 2015 yılında yaklaşık 32 milyon TL tutarında 7 proje teklif etti. Bu projelerin 7'side kabul edildi. SUKAP'a teklif edilen projelerden Arapgiriçmesuyu Projesi, Arguvan Atıksu Arıtma Tesisi Projesi, Battalgazi Kanalizasyon Projesi, Kale Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi, Kuluncak İçmesuyu ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi, Yazıhan Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi ve Yeşilyurt Kanalizasyon Projeleri onaylandı. Bu projelerin yaklaşık olarak bedeli 32 milyon lira. Onaylanan projelerin yüzde 50'lik kısmı olan 16 milyon lira SUKAP tarafından hibe yoluyla karşılanacak. Malatya'yı sağlam bir altyapıya kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız gelecek kuşaklara modern ve daha yaşanılabilir bir Malatya bırakmaktır" dedi. 



Malatya Sonsöz 


Geri Dön