29 / 04 / 2024

K Yapı ve Solid İnşaat 500 milyon liralık karma proje inşa edecek!

K Yapı ve Solid İnşaat 500 milyon liralık karma proje inşa edecek!

İlk projeleri Trendist Ataşehir'in yoğun ilgi görmesi nedeniyle K Yapı ve Solid İnşaat aynı bölgede yeni proje geliştirmek için kolları sıvadı. 500 milyon liralık karma proje, 2014'te satışa çıkacak...




İlk projeleri Trendist Ataşehir'in yoğun ilgi görmesi nedeniyle K Yapı ve Solid İnşaat aynı bölgede yeni proje geliştirmek için kolları sıvadı. 500 milyon liralık karma proje, 2014'te satışa çıkacak.


K Yapı ve Solid İnşaat tarafından inşa edilen Trendist Ataşehir, lansman döneminde yoğun ilgiyle karşılaştı. Üç haftada 302 konut satan ortaklar, Ataşehir'de hayata geçirecekleri yeni projeye odaklandı. K Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Murat Karaduman, "Trendist, Solid ve K Yapı ortaklığındaki ilk projemiz. Bu ortaklıkla iyi bir ivme yakaladık. İşbirliğimiz sürecek. 2014'te yine Ataşehir'de konut, rezidans, ofis ve otelden oluşan karma projemizi satışa çıkaracağız. Projenin yatırım değeri ise 500 milyon TL olacak" dedi. 


BÜYÜKLERE YOĞUN TALEP 


Murat Karaduman, Trendist projesinde hedeflerinin büyük metrekareli daireleri satmak olduğunun altını çizerek, en çok 3+1 dairenin ilgi gördüğünü söyledi. Karaduman, "Projeye yatırımdan daha çok oturum için talep geldi. 300 tane 3+1 konutun 118'i satıldı. 164 tane 4+1'in ise 58 tanesini sattık. Çevredeki birçok insan oturduğu evi satıp, burada yaşamak için daire aldı. Bu da bizi çok mutlu etti" diye konuştu. 


709 EV DÖNÜŞÜME AYRILDI 


Karaduman, Ataşehir Belediyesi'yle kat karşılığı anlaştıklarını, projeyi 350 milyon lira yatırım tutarıyla hayata geçireceklerini belirtti. Bu miktarın 82 milyon TL'sini belediyeye vereceklerini söyleyen Karaduman, projenin 2015 sonunda tamamlanacağını vurguladı. Karaduman, "Toplam 180 dönümlük arazinin 110'u Kent Park'a ayrıldı. 60 dönümüne biz projemizi yapacağız. Geriye kalan 10 dönüm de belediye hizmet alanı için tahsis edildi. Trendist Ataşehir'de 820 daire, 43 ticari ünite var. Kat karşılığı olduğu için 709 konut da Ataşehir Belediyesi için yapacağız. Belediye de bu konutları kentsel dönüşüm çerçevesinde kullanacak" diye konuştu. 


KENT PARK'IN İNŞAATI SEÇİMLERDEN SONRA


Projenin, Ataşehir Belediyesi'nin yapacağı İstanbul'un en büyük parklarından biri olacak Kent Park'ın yanında yer alacağını dile getiren Karaduman, "Kent Park'ın inşaatına da seçimlerden sonra başlanacak. Bir sene içinde de tamamlanması planlanıyor. Biz basit bir park olur diye düşünmüştük. Ancak incelediğimizde ciddi bir tema park olacağını gördük. Projemiz parkla bütünleşeceği için diğerlerinden farklılaşacak" dedi.


3 HAFTADA 180 MİLYONLUK CİRO


Lansmandan bu yana 180 milyon TL'lik satış yaptıklarını söyleyen Karaduman, "Önümüzdeki yıl satışları tamamlamamız gerekiyor. Ciro hedefimiz de 250 milyon TL olacak. Proje bitiminde ticari alanları satışa çıkaracağız. Bu yüzden 2015 satış hedefimiz de 150 milyon TL" diye konuştu.


YÜZDE 50 PRİM YAPACAK


Lansman sürecinde metrekaresi 3 bin 850 TL'den başlayan Trendist Ataşehir'de daire fiyatları 250 bin ila 872 bin TL arasında değişiyor. Katma Değer Vergisi oranı yüzde 1 olan projenin 2015 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Murat Karaduman, "Lansman fiyatlarıyla satışlarımızda süre bitiyor. Pazartesi itibarıyla fiyatlarımıza yüzde 5 zam gelecek. Proje tamamlandığında da yüzde 50 prim yapacak" diye konuştu.


Sabah Gazetesi 


Geri Dön