30 / 04 / 2024

MASKO 75 günde eve teslim mobilya sattı!

MASKO 75 günde eve teslim mobilya sattı!

MASKO, 75 günde `eve teslim´ mobilya sattı, Araplar´ı İtalya´dan vazgeçirdi



MASKO bugüne kadar İtalyan mobilyasından vazgeçmeyen Arap, Azeri ve Rus zenginleri 75 günlük teslimat süresi ve yüzde 40 fiyat avantajı sunarak cezbedince yabancı müşteri sayısı ikiye katlandı. Villa ve otellerine mobilya almak için sıraya giren Arap ve Azeri zenginler arasına Etiyopya´dan bile müşteri eklendi.

Sabırsız Arap ve Azeri zenginleri `tatil arası´ alışverişe çıkaran, `Ortadoğu ve Avrupa´nın en büyük mobilya kenti´ olarak gösterilen Masko, mobilyada İtalya´nın tahtına göz dikti. Son 6 aydır villa ve otellerini Türk mobilyasıyla döşemek için yarışa giren Arap, Azeri ve Libyalı zenginler sayesinde Masko´da hem satışlar ikiye katlandı hem de mobilya sektörü ihracatta gözünü 1.5 milyar dolara dikti.
 
Komşu ülkelerin yanı sıra Masko´ya Etiyopya´dan bile alışveriş için gelen müşterilerin artması, `mobilya kentinde´ mağaza açmak için de yarış başlattı. Şu anda 778 mağazanın bulunduğu Masko´da hiç yer kalmadığını ama yer isteyen yaklaşık 15 firmanın sırada beklediğini söyleyen Masko Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, "Havalimanına yakınlığımız ve mobilyadan perdeye kadar her ürün grubunu tek çatı altında sunmamız hem firmalara hem de tüketicilere çok cazip geliyor. Arap, Azeri, Libyalı, Rus ve Kazak ailelerin dışında Nijerya ve Etiyopya´dan bile müşteri çekiyoruz. Bir kısmı tatil için geliyor ve 2-3 takım mobilyasını da alıp gidiyor, bir kısmı da sadece villasını, otelini döşemek için özel olarak alışverişe geliyor" dedi.

Iraklı 6 ay bekler mi?

Masko´da yabancı müşteri sayısının ikiye katlandığına dikkat çeken Karcı, "Geçtiğimiz yıla kadar Türk mobilyasının yüzüne bakmayan ve `İlla İtalyan marka olsun´ diyen Ortadoğu ve Körfez ülkelerindeki müşteriler, bir kerede evleri için 300 bin dolarlık mobilya alışverişi yapıp gidiyor" değerlendirmesini yaptı. Komşu ülkelerle kurulan sıcak ilişkilerin yanı sıra Türk mobilya sektörünün teslimattaki hızı ve fiyat avantajının da cazibesini artırdığını vurgulayan Karcı, "İtalya´ya verilen sipariş ancak 6-8 ayda hazırlanıyor, oysa Türk mobilyacılar olarak 75 günde ürünleri ülkelerine hatta evlerine kadar gönderiyoruz. Iraklı, Rus ya da Azeri zengine `6 ay bekle´ deseniz, bekler mi? Ayrıca Masko´da uçak, konaklama masraflarını bile çıktıktan sonra yapılan alışveriş, yabancılar için yüzde 40´tan daha karlı oluyor" diye konuştu. Karcı, ayrıca Yunanistan, Bulgaristan gibi Avrupalı komşu ülkelerin de günübirlik alışverişe geldiğini sözlerine ekledi.

Türk müteahhitlik sektörünün yurtdışında yakaladığı rüzgarın da mobilya sektörüne olumlu yansıdığını aktaran Karcı, bu kapsamda Libya, Lübnan, Rusya Federasyonu, Azerbaycan, Katar ve Dubai gibi ülkelerdeki Türk mobilya firmalarının İtalya, Almanya, Çin gibi rakiplerinin önüne geçmesini sağladığını ifade etti.

TEK SEFERDE 300 BİN $´LIK MOBİLYA ALIYORLAR

Hasan Karcı, son dönemde Masko´da alışveriş sepetinin de büyüdüğünü, satılan parçalarının minimum büyüklüğünün bin ile 5 bin TL ve üzeri olduğunu söyledi. Karcı, yabancıların en az 2-3 takım mobilya aldığını, bir kerede 300 bin dolarlık alışveriş yapan aileler olduğunu açıkladı. 
Hale TÜZÜN / Vatan


Geri Dön