04 / 05 / 2024

MASKO, sanat projesine ev sahipliği yapıyor

MASKO, sanat projesine ev sahipliği yapıyor

Mobilya kenti MASKO, ilginç bir sanat projesiyle bir ilki gerçekleştirdi



MASKO Mobilya Kenti ilginç bir sanat projesine ev sahipliği yapıyor. 3 boyutlu resimlerle İstanbul'un tarihi eserleri, MASKO'nun dev duvarlarında sergileniyor. Kalitesi ve çeşitliliğiyle, mobilya almak isteyenlerin ilk tercihi olan MASKO Mobilya Kenti, bu projesiyle, sanatseverlerin de tercihi haline gelecek. Site bloklarının büyük, devasa duvarları artık İstanbul'u resmeden, tarihî eserlerin hikâyelerini anlatan canlı, hareketli, 3 boyut derinlikli, adeta konuşan duvarlar haline geliyor. 

Tarihi su kemerleri MASKO duvarlarında      

Kaç kişi Kemerburgaz'dan, Saraçhane'den geçen, Taksim'de nihayet bulan su kemerlerinin hikâyesini bilir? İstanbul'da Roma döneminde yapılan ve günümüze kalıntıları ulaşabilen su kemerleri, köprü şeklinde ayaklı kemerler üzerine yapılan su yapılarıdır. Su kemerleri ile üstü kapalı suyollarından akan suyun seviyesi sabit tutularak vadiler üzerinden geçirmek ve aynı yükseklikte bir noktaya akması hedeflenmiştir. İşte tarihi su kemerlerinin hüzünlü, manidar hikâyesi artık üç boyutlu resim sanatıyla, MASKO'nun duvarında İstanbul halkıyla buluşuyor. Resmin hemen yanı başında büyük pirinç levhalarda resmin hikâyesi yer alıyor. 

Dünyada bir ilk

MASKO, mobilyacılığın temelinde zanaatkârların bulunduğu gerçeğinden hareketle sanatsal ve kültürel değerlere sahip çıkıyor. Proje, sanata ve tarihe aynı anda sahip çıkmak adına İstanbul'un tarihi eserlerinin sergilenmesi fikri ile oluşturuldu. Çalışma, boyutu ve içeriği ile dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. Su kemerleri ile başlayan çalışmayı MASKO, İstanbul'da yer alan diğer tarihi yapılar ile devam ettirmeyi planlıyor. Projeyi B'Sanatevi sahibi ressam Bekir Salim ile başlatan MASKO yönetimi, bu dev açık hava sergisinin özellikle 2010 Kültür Başkenti sürecinde yerli ve yabancı turistler tarafından da büyük ilgi göreceğine inanıyor. Ayrıca okulların da hem seyir hem eğitim anlamında sergiyi, mutlaka gezip görmeleri gerektiğinin de altı çiziliyor.


Geri Dön