03 / 05 / 2024

Maslak 1453'ün imar planları 7'nci defa iptal edildi! 

Maslak 1453'ün imar planları 7'nci defa iptal edildi! 

Ali Ağaoğlu'nun Maslak 1453 projesinin imar planları 7'nci kez iptal edildi. İşte o son dakika gelişmesi...



İş insanı Ali Ağaoğlu’nun Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) işbirliği ile vİstanbul Maslak’taki Fatih Ormanı’nın yanında, eski askeri alanda hayata geçirdiği 1453 projesinin imar planları ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

1453 projesinin imar planları ile ilgili açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. 2012 sensinin en büyük projelerinden biri olan Maslak 1453'te, 2016-2017 yılları arasında konut satışları yapıldı. 

Maslak 1453 ün imar planları 7 nci defa iptal edildi! 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şeyda Öztürk'ün haberine göre;Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek rakamlı toplu satışı yapılan projeye uzmanlar tarafından peş peşe eleştiriler geldi. 

Yeşil alanları yok olan İstanbul’daki Fatih Ormanı’nın yanı başında inşa edilen projeye karşı pek çok dava açıldı. Proje kapsamında, imar planları daha önce de altı defa iptal edildi. Son dakika gelişmesiyle beraber, Maslak 1453'ün 7'nci planına da mahkemeden iptal kararı çıktı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davada geçtiğimiz aylarda bilirkişi raporu yayımlandı ve gerekçelere yer verildi. 

Maslak 1453 ün imar planları 7 nci defa iptal edildi! 

TMMOB tarafından hazırlanan raporda, imar planlarının şehircilik ilke ve esaslarına, planlama tekniklerine ve kamu yararına uygun olmadığına dikkat çekildi. 

Ayrıca, söz konusu raporda, "Planlarda yoğunluk değerinin nasıl düşürüldüğü ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Belediye hizmet alanının ne amaçla kullanılacağı plan uygulama hükümlerinde belirlenmemiştir" denildi ve planlarda ‘özel üniversite alanı’ fonksiyonu yer almamasına karşın alanda özel üniversite alanının bulunmadığı ve kişi başına düşen inşaat alanının 78 metrekare şeklinde belirlenmesinin de gerekçelendirilmediği ifade edildi. 

Raporun mahkemeye sunulmasından sonra imar planlarına ilişkin yedinci kez yürütmeyi durdurma kararı alındı. 

Benzin, motorin, LPG'de son dakika depremi! Şimdi açıklandı: Yeni zam ve indirim...

Hazır betona yarından itibaren yüzde 30 zam geliyor: Betonculardan 1 Nisan şakası gibi zam!

Emekli promosyon sorgulama eDevlet: Ziraat Bankası promosyon güncellemesi 2024! Vakıfbank emekli promosyon 2024 ne kadar


Geri Dön