28 / 04 / 2024

Maşuk Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2 bin 935 konut inşa edilecek!

Maşuk Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2 bin 935 konut inşa edilecek!

Karaköprü ilçesine bağlı mahalle olan Maşuk'ta toplam 2 bin 935 konutun yanı sıra, okul ve camii projeleri de inşa ediliyor. Maşuk'ta TOKİ inşaatları tam hız devam ediyor...




Karaköprü ilçesine bağlı mahalle olan Maşuk'ta toplam 2 bin 935 konutun yanı sıra, Okul ve camii projeleri yapım aşamasında TOKl Şanlıurfa'da yeni bir şehir kuruyor, Maşuk'ta  TOKİ  inşaatları tam hız devam ediyor. 


Karaköprü ilçesine bağlı mahalle olan Maşuk'ta toplam 2 bin 935 konutun yanı sıra, okul ve camii projeleri de inşa ediliyor. Maşuk'ta TOKİ inşaatları tam hız devam ediyor... 

Büyükşehir olmasından sonra Karaköprü ilçesine bağlı mahalle statüsü kazanan Maşuk'ta ilk olarak Memur-Sen üyeleri için 384 konut yapılmış, hak sahiplerine teslim edilmişti. Geçen yıl ve bu yıl ihalesi yapılan toplam 2 bin 935 konutluk projelerin yapımı devam ediyor. 


Konut projeleri Camii, Okul, Altyapı, Büfe ve çevre düzenlemesi gibi işleri de içine alıyor. İlimizde TOKİ'nin tamamlanma aşamasına getirdiği projelerin başında yapımı tamamlanma aşamasına gelen 229 konutluk proje var. Karaköprü'de geçen yıl yaz aylarında yapımına başlanan ve 'Basın Sitesi' olarak da adlandırılan konutlarda fiziki gerçekleşme yüzde 70'e ulaştı. İnşaatın bu yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Konutlar daha önce Gazetecilerin bağlı olduğu Cemiyet, Dernek ve Birlik aracılığıyla kayıt yaptırıp, 10 bin lira katılım ücreti yatıran 229 kişiye kurayla dağıtılacak. 


Yaklaşık 1 yıl önce yapımına İlgin inşaatın yürüttüğü Maşuk Bölgesi 3. Etap 1017 Konut, 1 Adet Cami ve 2 Adet Büfe İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi"nde fiziki gerçekleşme yüzde 12 olarak açıklandı. 2014 yılı başlarında yapımına başlanan bu projelerin 2016 yılı içinde bitirilmesi hedefleniyor. 

Geçen yıl sonuna doğru ihalesi yapılan ve 2014 başlarında yapımına başlanan Maşuk Bölgesi 2. Etap 561 Konut ve 1 Adet Büfe inşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşinde ise yüzde 5 fiziki gerçekleşme söz konusu . 

Yapımcı firma Begüm inşaata tanınan süre 2015'in son aylarında sona erecek. 

TOKİ Şanlıurfa ilçelerinde de konut projeleri yürütüyor. 

Viranşehir'de 616 konut, Eyyüp Nebi'de 86, Harran'da 74, Siverek'te 20 Afet konutu projeleri de şu anda yapım aşamasında. TOKİ bu projelerin fiziki gerçekleşmeleri henüz '0' konumunda... 

Hilvan'da yapımı süren195 konutluk projede ise fiziki gerçekleşme yüzde 70'e ulaştı. Hilvan'daki konutların önümüzdeki yıl başlarında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. 

başlanan 450 konutluk projede yüzde 50'luk fiziki gerçekleşme sağlandı. Yapımcı firmaya verilen 610 günlük süre önümüzdeki yıl bahar aylarında sona erecek. 

Aksel Can inşaat firmasının yapımını üstlendiği 'Maşuk Bölgesi 907 Adet Konut, 1' Er Adet 40 Derslikli İlköğretim Okulu, 40 Derslikli Lise, Cami, 4 Adet Büfe ile Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi inşaatı İşi ise yüzde 28 seviyesinde.. Çalışmaların önümüzdeki yıl sonuna doğru bitirilmesi planlanıyor. 



Hizmet Gazetesi



Geri Dön