27 / 04 / 2024

Maximoon projesiyle Esenyurt'a 1500 konut geliyor!

Maximoon projesiyle Esenyurt'a 1500 konut geliyor!

Son bir kaç yıldan bu yana inşaat sektöründe bir kaç firmaya finansör olan Marmara Bölgesi 'nin sayılı demir tüccarlarından Yalçın Demir, Esenyurt 'ta 1500 konutluk Maximoon 'a start verdi



Son bir kaç yıldan bu yana inşaat sektöründe bir kaç firmaya finansör olan Marmara Bölgesi 'nin sayılı demir tüccarlarından Yalçın Demir, Esenyurt 'ta 1500 konutluk Maximoon 'a start verdi.

Uzun yıllar demir ticareti yaptıktan sonra inşaat sektöründe faaliyet gösteren bazı firmalara finans desteği sağlayan Yalçın Demir, yaşanan hareketlilik üzerine marka konut üretimine girdi. “Aya daha yakın, Maximoon yaşayın ” sloganıyla satışa sunduğu Maximoon projesinde 1500 konut inşa etmeyi planlayan Demir, bu yılsonuna kadar bir projenin da ha temelini atmak istiyor.
İstanbul 'un hızla kentleşen yerleşim bölgeleri arasında yer alan Esenyurt 'ta 32 bin 356 metrekare arsa üzerine 170 bin metrekare brüt inşaat yapılması planlanan Maximoon, toplam150 milyon TL 'lik bir yatırım kaynağıyla finanse edilecek. 127 bin metrekaresi konuta ve 13 bin metrekaresi de ticari alana ayrılan projede 14 0 bin metrekare satılabilir alan yer alıyor. Projenin metrekare bazında fiyatı ise 1280 TL ile 1450 TL arasında değişiyor. 15 gün kadar sürecek lansman fiyatından sonra bu rakamların zaman içinde 2 bin 400 TL 'ye kadar yükselmesi bekleniyor.

Marmara Bölgesi'nin en güçlü demir tedarikçilerinden biri iken zaten pek uzak olmadığı konut sektörüne giriş yaptığını dile getiren Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Demir, bir takım ortaklıklardan sonra kendi adına konut üretmek üzere bu projeye start verdiğini dile getirdi. Arsa sahibi ile kat karşılığı olarak gerçekleştireceği projenin temelini n Haziran 2011 'de at ılacağını dile getiren Demir, “2013 yılı sonuna kadar projeyi tamamlamayı planlıyoruz. Konut tipi olarak da yatırım amaçlı olarak daha çok tercih edildiğini beklediğimiz 1+1 'lere ağırlık veriyoruz. 32 bin 356 metrekarelik arsanın 18 bin metrekaresi üzerine binalar yükselirken yüzde 70 ' lık kısmı yeşil alana ayıracağız. Ayrıca yeraltına aldığımız otoparklar da bize yeşil alan kazandıracak ” diye konuştu.

‘Akgiray 'ın dosya masrafından haberi var mı '
Projenin 12 ile 22 kat arasında 9 blok üzerine yükseleceği ni dile getiren Demir, uygulayacakları ödeme koşulları hakkında da bilgi verdi. şžu ana kadar 140 konut sattıklarını belirten Demir, yüzde 25 peşinat ödeyenlerin kalan yüzde 75 'lik kısım için kendi bünyelerinde 60 aya kadar vadelendirme yapabildikleri kaydetti. GYODER tarafından düzenlen Restate İstanbul Zirvesi 'nin açılışında SPK Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray 'ın ‘inşaatçıların kendi ödeme sistemlerini kurmalarının sakıncalı ' olduğunu söylediğinin hatırlatılması üzerine Demir, “Peki Akgiray banka ların 4-5 bin TL dosya masrafı aldığını biliyor mu Bu uygulama ile ben bu paranın müşterimin cebinde kalmasını sağlıyorum ” dedi. 60 aylık vadede bankalar kadar bir vade farkı uygulandığını belirten Demir, “Bunu riskli olarak değerlendirebilirsiniz. Ama ben ticaret yapıyorum ” diye karşılık verdi.

Hayat geldiğinde dükkanlar satışta
Projede aynı zamanda 13 bin metrekare ticari alanın da yer alacağını söyleyen Demir, çevrede yaşamın artması yla doğru orantılı olarak ticari alanları satışa çıkaracaklarını kaydederek, “Buradaki alanları müşteri talebine göre değerlendireceğiz. 3 bin metrekare de isteyen olacak, 50 metrekare de. Biz tahmini olarak 55 ile 70 arasında bir iş yeri sayısı olacağını bekliyoruz ” dedi.

‘Ben işime bakarım '
Yaklaşan seçim sürecinden kendinin etkilenmediğinin altını çizen Demir, “Siyaset ayrı mecrada, ben ayrı mecradayım. Ben kendi işime bakarım. Ekonomi, siyasetten bağımsız bir süreçte ilerliyor ” diye konuştu.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön