02 / 05 / 2024

Maxwell Foods, İzmir Kemalpaşa’da fabrika açtı!

Maxwell Foods, İzmir Kemalpaşa’da fabrika açtı!

1984 yılından beri dünyaya meyve ve kuruyemiş ürünleri sunan ve merkezi Avustralya’da bulunan Maxwell Foods Group, İzmir Kemalpaşa’da en yeni ve en modern tesisini açtı...




 

1984 yılından bu yana dünyanın birçok yerine yüksek kalitede uygun fiyatlarla sunduğu meyve ve kuruyemiş ürünlerinin yanı sıra yenilikçi ambalaj biçimleriyle de sektöründe öncü olan Maxwell Foods’un;  İzmir  Kemalpaşa’da açtığı tesis için düzenlediği törene Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Maxwell Foods Group CEO’su Chris Spratt, Genel Müdürü Buddy Kassoum ve Türkiye Genel Müdürü Feyyaz Bengi katıldı.

 

Sidney, Melbourne, Tayland ve İtalya’daki fabrikalarından sonra Türkiye’de de yatırım yapma kararı alan Avustralya’nın en büyük kuru meyve markası olan Maxwell Foods, bu yeni tesis sayesinde Avrupa pazarına daha hızlı ve güçlü bir şekilde ulaşmayı ve bu bölgedeki pazar payını artırmayı hedefliyor.

 

“Türk insanın azminden, kararlılığından ve yeteneğinden çok etkilendim”


Maxwell Foods’un bu tesis için şu ana kadar 2 milyon Dolarlık yatırım yaptığını ve beklentilerinin yüksek olduğunu belirten Maxwell Foods Group CEO’su Chris Spratt açılışta yaptığı konuşmada ilk yıl 15-20 milyon Dolarlık ciro hedeflediklerini iletti. “Önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye’deki yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bu yatırımın bir kısmı tarım alanında olacak. Türkiye’den Avrupa pazarına ulaşmanın yanı sıra kendi markamızla Türkiye pazarına da girmeyi planlıyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Spratt, “vizyonumuzu bu noktaya taşıyan değerli ekip arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Türkiye’de şu ana kadarki deneyimizde Türk insanın azminden, kararlılığından ve yeteneğinden çok etkilendim” dedi.

 

“Türkiye’nin en iyi ihracatçısı ve tedarikçisi olacağız”


Sözlerine “bu kadar gelişmiş ve modern bir tesisin genel müdürü olarak seçilmekten gurur duyuyorum diye başlayan Maxwell Foods Türkiye Genel Müdürü Feyyaz Bengi ise; “bu kadar büyük ve ünlü bir markanın ülkemizi ve güzel İzmir’imizi yatırım yapmak için seçmiş olmasından dolayı mutluyuz. Fabrikamızın işletilmesinde başarılı ekibimizin yanı sıra Maxwell Foods Avustralya’nın da kesintisiz destek vereceğinden kuşkumuz yok. Paketlenmiş kuru meyve ve fındık ihracatı ve tedarikinde bir numara olacağız. Türkiye’ye yatırımımız sadece bununla sınırla kalmayacak, ülkemize katma değer yaratacak ve tarım sektöründe de büyük yatırımlar yapacağız” dedi. 

 

“Bu harika ülkeye değer katmak istiyoruz”


Açılışta bulunan Maxwell Foods Group Genel Müdürü Buddy Kassoum, “ham madde tedariki ve Avrupa’ya yakın olması gibi avantajlarının yanı sıra Türkiye’yi yatırım yapmak için seçmemizin en önemli nedenleri Türk insanı, kültürü, gelenekleri ve Gelibolu’dan bugüne uzanan tarihi bağımız. Biz Maxwell Foods’ta kendimizi Türk kültürü ve Türk insanı ile bir araya getirip, bu harika ülkeye bir şeyler vermek ve verdiklerimizle de katma değer sağlamak istiyoruz” dedi.

 


Geri Dön