03 / 05 / 2024

Mayıs ayından itibaren başlıyor! Sürücülere otomatik zam uyarısı

Mayıs ayından itibaren başlıyor! Sürücülere otomatik zam uyarısı

Zorunlu trafik sigortasına Mayıs ayından itibaren her ay sigorta şirketleri tarafından otomatik zamlar yapılacak. Uzmanlar söz konusu artışlarıtrafik güvenliğini riske sokacağına işaret ederek söz konusu zamların yapılmaması gerektiğini söyledi.



 2022 yılı zorunlu trafik sigortası yeni tarife ücretleri en yüksek 5 bin 592 TL, en düşük trafik sigortasının ise bin 263 TL olacak. Akaryakıt fiyatlarındaki, araç muayene ücretlerindeki, MTV ve bakım ölçüm ücretlerindeki artışlar nedeniyle birçok vatandaş aracını garaja çekmişken şimdi ise zorunlu trafik sigortasının her ay yüzde 2,25 zamlanacak olması trafikte sigortasız araç sayısının artmasına neden oluyor. 

Zorunlu olmasına rağmen trafik sigortası bulunmayan 5 milyon araç olduğu ortaya çıktı. Sigortası olmadan yolda giden araçlar ise trafik güvenliği açısından büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar trafik sigortasındaki otomatik artışların sigortasız araç sayısındaki artışı büyütebileceği uyarısında bulundu.

Mayıs ayından itibaren başlıyor! Sürücülere otomatik zam uyarısı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön