02 / 05 / 2024

Mayıs enflasyonu sonrasında emekli ve memur zamları değişti. İşte son rakamlar!

Mayıs enflasyonu sonrasında emekli ve memur zamları değişti. İşte son rakamlar!

Hükümetin doğal gazı mayıs ayında ücretsiz yapması nedeniyle enflasyon düşük çıkınca beklenen zamlı maaşlar da azaldı. Yeni hesaplamaya göre emekliler ve memurlar ne kadar aylık alacak? Hemen tıklayın.



TÜİK'in Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte emekli ve memurun alacağı zam oranları da netleşmeye başladı. Mayıs ayında doğal gaz tüketiminin sıfırlanmasıyla birlikte enflasyonda görülen durgunluk, işçi emeklileri ve memurların alacağı zam oranlarını da olumsuz yönde etkiledi.

Mayıs ayı rakamları sonrasında Aralık ayına göre enflasyon yüzde 15,26 oranında arttı. Eğer Haziran ayında da enflasyonun artmaması durumunda emekliler yüzde 15,26 oranında zam alacak. Memurlar ise yüzde 7,26 oranında aylık zam alacaklar. Eğer TÜİK doğal gazın ücretsiz oluşunu hesaplardan çıkarmasaydı, emekliler yüzde 5 civarında daha fazla zam alabilecekti.

Mayıs enflasyonu sonrasında emekli ve memur zamları değişti. İşte son rakamlar!

EMEKLİYE 6 AYLIK ENFLASYON ZAMMI

İşçi emeklisi Temmuz ayında, ilk altı ayda gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. TÜİK rakamlarıyla birlikte Mayıs ayında dört aylık enflasyon 15,26 olarak gerçekleşti. Bu durumda işçi emeklisi Haziran ayında enflasyon hiç artmazsa bile yüzde 15,26 oranında zam alacak.

Daha önce imzalanan toplu iş sözleşmesine göre bu yıl için memur ve memur emeklileri ilk 6 ay için yüzde 8 oranında fark ödenirken ikinci altı ay için de yüzde 6 zam ve enflasyon farkı verilecek. Bu şekilde memur ve memur emeklisi için son ay hesaba katılmazsa alacakları zam yüzde 7,26 enflasyon farkı oranında gerçekleşmiş olacak.

 


Geri Dön