07 / 05 / 2024

Mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı? Çiftçiler hemen bakın! 

Mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı? Çiftçiler hemen bakın! 

Milyonlarca çiftçi tarım ve destek ödemelerinin hesaplara yatırılıp yatırılmadığını merakla araştırıyor. Peki Mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte milyonlarca çiftçinin merakla beklediği o sorunun yanıtı...



Erken destek ödemesinden faydalanmayarak, mazot ve gübre ödemelerini gününde yani Mart 2022 tarihinde almak isteyen çiftçiler, desteği ayni mi yoksa nakit mi alacakları konusunda da belirsizlik yaşıyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, konuyla ilgili açıklamasında mazot ve gübre desteğinin bundan böyle çiftçiye nakit şekilde verilmeyeceğine dikkat çekti. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, mazot ve gübre desteği ile ilgili açıklamasında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı, hububat üreten çiftçilere 2022 yılı üretim döneminin Mazot ve Gübre desteklerinin, 2023 Mart ayında değil bu yıl ödeneceğine vurgu yapmıştı. 

Mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı? Çiftçiler hemen bakın! 

Bakan Kirişçi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gerçekleştirdiği sunumda, mazot ve gübre desteklerinin artık çiftçilere nakit olarak verilemeyeceğini, Ziraat Bankası kartlarına yükleneceğini belirtmişti.

Bakan Kirişci'nin açıklaması, mazot ve gübre desteğini kredi olarak kullanmayan çiftçilere 31 Mart 2023'te desteklerin nasıl ödeneceği ile ilgili soruları gündeme getirdi.

Mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı? Çiftçiler hemen bakın! 

Bakanlık yetkililerinden konuyla ilgili açıklama yapıldı. Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgilere göre, Bakan Kirişçi’nin bu açıklamasının mazot ve  gübre desteğinin ayni olarak ödenmesinin yalnızca erkene alınan desteklerini değil gününde yani 31 Mart 2023'te ödemesi yapılacak destekleri de kapsadığının altı çizildi. 

Bakanlık yetkilileri, çiftçilere MArt 2023 tarihini beklemeden mazot ve gübre desteklerini almalarını tavsiye etti.

İnşaat sektöründe büyük deprem! Demir fiyatları yerle bir oldu! 1 ton demir kaç TL? 12 Kasım 2022 demir fiyat listesi

Elimizdeki altınları bozduralım mı? sorusuna net yanıt şimdi geldi! Sakın bunu yapmayın

'Kanal İstanbul'a ne zaman başlanacak?' sorusuna bakanlıktan yanıt!


Geri Dön