26 / 05 / 2024

Mazot ve gübre desteği ödemeleri yapılıyor mu? Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçiler dikkat! 

Mazot ve gübre desteği ödemeleri yapılıyor mu? Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçiler dikkat! 

Milyonlarca çiftçi mazot ve gübre desteğinin hesaplara yatıp yatmadığını araştırıyor. Peki çiftçilere mazot ve gübre desteği ödemeleri yapıldı mı? İşte mazot ve gübre desteği ödemesine ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...



Milyonlarca çiftçinin dört gözle beklediği mazot ve gübre desteği ödemeleri resmen başladı. Beklenen haberi twitter hesabından veren Bakan Vahit Kirişci, konuyla ilgili olarak "513 milyon 491 bin liralık tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun" ifadelerini kullanarak yüzleri güldürdü. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, mazot ve gübre desteği ile ilgili açıklamasında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı, hububat üreten çiftçilere 2022 yılı üretim dönemine ait Mazot ve Gübre desteklerinin, 2023 Mart ayı yerine bu yıl içinde ödeneceğini duyurmuştu. 

Mazot ve gübre desteği ödemeleri yapılıyor mu? Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçiler dikkat! 

Çiftçilerin yüzünü güldüren mazot ve gübre desteği ödemeleri artı nakit olarak verilemeyecek ve Ziraat Bankası kartlarına yüklenecek. 

"Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nin verdiği 100 bin lira tutarındaki faizsiz kredi miktarını 200 bin liraya çıkardık. Bunun 100 bin liralık kısmı yine ayni olarak sadece mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere banka kartlarına yüklenecek" açıklamasında bulunan Vahit Kirişci, kartlara yüklenen tarımsal destek ödemelerinin yalnızca mazot ve gübre alımında kullanılabileceğinin de altını çizdi. 

Bakan Kirişci'den un fiyatı açıklaması! Un fiyatları zamlanacak mı? İşte 8 Kasım 2022 fiyat listesi

Sözleşmeli memurlara kadro müjdesi! Bakan resmen açıkladı! Şimdi bakın! 

Emekliler müjde! Promosyon yarışına PTT'de katıldı! PTT emekli promosyonu ne kadar?


Geri Dön