15 / 05 / 2024

MEB personel alımı 2023! MEB sözleşmeli personel alımı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

MEB personel alımı 2023! MEB sözleşmeli personel alımı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

MEB personel alımı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakla araştırılıyor. İşte MEB 5 bin personel alımına dair detaylar!



MEB 5 bin personel alımında; hemşire, mühendis, avukat, diyetisyen ve büro personeli alımı başvuruları ÖSYM'nin KPSS-2023/4 kılavuzu ile 24-30 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleşti. Başvuru şartlarında da 2022-KPSS Lisans puanı alanların gerçekleştirdiği, MEB personel alımı tercih sonuçları, yapılan değerlendirme ile ÖSYM'nin AİS sayfası üzerinden ilan edilecektir.

MEB PERSONEL ALIMI TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde 5 bin sözleşmeli personel alımı için başvurular gerçekleşti. Tercih başvurularının 24-30 Mart tarihleri arasında yapıldı.

Sözleşmeli personel pozisyonları için adaylar atanacak. Atanacak adaylar doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar ve akabinde atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar, nereye doğrudan teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğrenebilecekler.

MEB 5 bin personel alımı tercih sonuçları hala açıklanmadı. Geçmiş senelerde yapılan tercihler dikkate alındığı zaman tercih sonuçlarının bir ay içinde ilan edilmesi bekleniyor. Konu ile ilgili gelişmeleri haberlerimizde yer vereceğiz.

MEB 5 BİN TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile birlikte ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebilirler. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan hemen sonra da ÖSYM tarafından Bakanlığa elektronik ortamda verilecek. Yerleştirme sonuçları ile ilgili detaylı bilgiler adaylara ve kurumlara posta yolu ile herhangi bir belge gönderilmeyecek.


Geri Dön