06 / 05 / 2024

MEB'den Eğitim Kurumlarına yönetici seçilecek! Seçme sınavına ise tam 82 bin kişi katılacak!

MEB'den Eğitim Kurumlarına yönetici seçilecek! Seçme sınavına ise tam 82 bin kişi katılacak!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy’un yaptığı açıklamaya göre, bu hafta sonu gerçekleştirilecek 2023-MEBEKYS sınavına katılacak adayların sayısı 82 bin 520 olarak belirlendi. 



MEB den Eğitim Kurumlarına yönetici seçilecek! Seçme sınavına ise tam 82 bin kişi katılacak!

İşte sınava dair tarih bilgileri..

Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (e-YÖKDİL 2023/3 İngilizce-Fen Bilimleri), 20 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Bu sınavla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için yapılacak 2023-MEB-EKYS sınavı da aynı gün gerçekleşecek.

21 Mayıs Pazar günü ise Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2023/6 Almanca/Fransızca) düzenlenecek. Sınava katılacak adaylar için önemli bir hatırlatma da yapıldı. Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar, sınav günlerinde il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak gerekli işlemleri yapabilecekler. Bu sayede sınavlara katılmaları mümkün olacaktır. Sınavlara girecek tüm adaylar sınav kurallarına uygun şekilde hazırlık yaparak sınava katılmaları gerekiyor. Sınav tarihleri öncesinde ise tüm adayların sınav giriş belgelerini gözden geçirmeleri ve sınava girecekleri salonları önceden bulmaları önem taşıyor.

MEB yaz okulu tarihleri 2023 resmen belli oldu! Yaz okulu ne zaman başlayacak, ücretli mi?

MEB açıklama yaptı! 9 Mayıs tarihine dikkat edin!

BİLSEM sorgulama ekranı nereden bakılır? 2023 değerlendirme sonuçları ne zaman açıklanıyor?

 


Geri Dön