04 / 05 / 2024

Mecidiyeköy'e yeni butik oteller geliyor!

Mecidiyeköy'e yeni butik oteller geliyor!

Geçen hafta İstanbul Mecidiyeköy’de merkezi olan bir firmanın daha butik otel yatırımı için düğmeye bastığını öğrendik



İstanbul’a gelen turist sayısı arttıkça otel ihtiyacı da artıyor. Kente geçen yıl 11.6 milyon turist geldi. İstanbul’da 100’e yakın yeni otel halen yatırım aşamasında. Bunlara her geçen gün yenisi ekleniyor. Hangi işadamı ile konuşsak, söz dönüp dolaşıp bir otel projesine geliyor.


Geçen hafta İstanbul Mecidiyeköy’de merkezi olan bir firmanın daha butik otel yatırımı için düğmeye bastığını öğrendik. Söz konusu firma, Monador Otomatik Kapı Sistemleri Sanayi. Kendi alanında etkin olan şirket 1988 yılında kurulmuş. Hollanda merkezli Boon Edam ve İsviçre merkezli Gilgen otomatik döner ve kayar kapı sistemlerinin Türkiye temsilcisi olan şirket, İstanbul’daki birçok beş yıldızlı otelin de otomatik kapı sistemlerini kurmuş.


Leon Arslan Eskinazi’nin yönetim kurulu başkanı olduğu şirket turizm sektörüne adım atmaya hazırlanıyor. Şirket Mecidiyeköy’de merkezinin bulunduğu binanın yerine butik otel yapacak.


 Öğrendiğimize göre otelin 21 standart, 17 süit olmak üzere 38 odası bulunacak. Otelin proje ve konsept çalışmaları tamamlanmış durumda. Kısa süre sonra binayı yeni kimliğine kavuşturacak tadilat başlayacak. Yaklaşık 1.5 milyon euroluk bütçe ile yapılacak otelin adı henüz belirlenmemiş.

Para Dergisi


Geri Dön