02 / 05 / 2024

Media Markt, İstanbul'da 1 günde 2 mağaza açıyor!

Media Markt, İstanbul'da 1 günde 2 mağaza açıyor!

Avrupa'nın en büyük elektronik ürün mağazalar zinciri Media Markt, yarın saat 06.00'da iki mağaza açılışı gerçekleştirecek



Yeni mağaza açılışlarına ilişkin basın toplantısında konuşan Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, Türkiye'de ikinci yıllarını tamamladıklarını hatırlatarak, küresel ekonomik krize rağmen art arda yatırım yaptıklarını ve pazarın canlı kalmasını sağladıklarını söyledi.

Topatan, yaptıklarının, başka markaların da dikkatini çektiğini ve onların da yatırım yapma kararı aldığını kaydetti. Toplam 9 adet mağaza açtıklarını ve yüzlerce kişiye iş olanağı sağladıklarını ifade eden Topatan, Merter Mağazasının 4 bin 700 metrekarelik, Güneşli Mağazasının 4 bin 200 metrekarelik alan üzerine kurulu, 60 bin ürün çeşidine sahip olduğunu ve 200 kişinin istihdam edileceğini anlattı.

Topatan, açılış günü özel fırsatlar ve promosyon fırsatlarının ikiye katlanacağını bildirerek, açılacak 2 mağaza ile Türkiye'deki Media Markt mağaza sayısının İstanbul'da 5'e, Türkiye'de 11'e yükseldiğini belirtti. Yeni ve büyük hedefleri bulunduğunu ifade eden Topatan, bu hedeflere ulaşmak için hız kesmeden çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

AÇILIŞ İÇİN 2,5 KİLOMETRELİK GÜVENLİK BARİYERİ
Topatan, soruları yanıtlarken, Media Markt bünyesinde şu anda yaklaşık 980 kişi istihdam edildiğini kaydederek, 2009 yılı mağaza açılış planlarına ilişkin olarak, kasım ayında İstanbul Pendik'te,  İzmir  Balçova'da, aralık ayında  Ankara  Kentpark'ta ve İstanbul Beşiktaş'ta mağaza açacaklarını bildirdi. Açılışta izdiham beklenip beklenmediğe ilişkin olarak Topatan, amaçlarının izdiham yaratmak olmadığını dile getirerek, her bir mağazaya 2,5 kilometrelik bariyer kurulacağını ve Media Markt'ın 250 kişilik güvenlik personelinin görev alacağını belirtti.

Topatan, ürün adetlerinin 2 mağaza için iki katına çıkarıldığına dikkati çekerek, açılışın sabah 06.00'da yapılmasının amacını "güvenlik" olarak açıkladı ve güvenlik önlemlerinin 3 gün geçerli olacağını söyledi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

2 MediaMarkt, 2.5 kilometrelik `güvenlik bariyeri'yle açılıyor     

ALMAN Metro Grubu'na bağlı elektronik mağazalar zinciri MediaMarkt, yarın İstanbul'da iki yeni mağaza açıyor. Sabah saat 06.00'da Merter M1 Meydan Alışveriş Merkezi ve Güneşli 212 İstanbul Power Alışveriş Merkezi'ndeki MediaMarkt'lar aynı anda açılacak. Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, krize karşın yatırım yaptıklarını belirterek,  2 yılda 9 mağaza açtıklarını ve yüzlerce kişiye iş olanağı sağladıklarını anlattı. Topatan, "Merter mağazamız 4 bin 700 metrekare, Güneşli mağazasının ise 4 bin 200 metrekare alan üzerine kurulu. 60 bin ürün çeşidine sahipler. Yeni mağazalarımızda 200 kişi istihdam edilecek" dedi. Topatan, iki yeni mağaza ile Türkiye'deki Media Markt sayısının İstanbul'da 5'e, Türkiye'de 11'e yükseldiğini kaydetti. Nuri Topatan, kasım ayında İstanbul Pendik'te, İzmir Balçova'da, aralık ayında Ankara Kentpark'ta ve İstanbul Beşiktaş'ta mağaza açacaklarını belirtti. 
Hürriyet

Media Markt, 500 güvenlik görevlisi ile 2 mağaza açıyor

Alman elektronik mağaza zinciri Media Markt, iki yeni mağaza ile Türkiye'deki zincir mağaza sayısını 11'e yükseltiyor. Merter M1 Meydan Alışveriş Merkezi (AVM) ve Güneşli 212 Power Outlet AVM'de yarın aynı anda açılacak iki yeni mağazanın toplam 8 bin 900 metrekare alan üzerine kurulduğunu kaydeden Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, toplam 60 bin ürün çeşidiyle hizmet vereceklerini söyledi. Açılış günü izdiham olmaması için 500 güvenlik görevlisinin mağazalarda hazır bulunacağını söyleyen Topatan, "Güvenlik için çember kurduk ve toplam 5 kilometreyi bulan bariyerler kiraladık" dedi. Topatan iki mağazanın açılışıyla 200 kişiye istihdam sağlanacağını, bu yıl içerisinde ikisi İstanbul diğerleri Ankara ve İzmir olmak üzere toplam 4 yeni mağaza daha açmayı planladıklarını kaydetti.

Kuruluş tarihi 1979
Almanya dışında operasyona sahip ülke sayısı 14
Tüm dünyada mağaza sayısı 560+
Türkiye'deki mağaza sayısı 11
Mağazalardaki ürün çeşidi 60 bin
Sabah

Merter M1 Meydan Alışveriş Merkezi'nde ve Güneşli 212 İstanbul Power Outlet Alışveriş Merkezi'nde olmak üzere, aynı anda iki mağaza açılışı gerçekleştirecek. Çifte açılışta müşterilere çok özel fiyatlı ürünler ve promosyonlar sunulacak. Açılacak 2 yeni mağazayla Türkiye'de mağaza sayısını da 11'e yükselten Media Markt 4.700 metrekarelik alan üzerine  kurulu Merter Mağazası ve 4.200 metrekarelik alan üzerine kurulu Güneşli Mağazası ile İstanbul'da toplam 8.900 metrekarelik satış alanına daha sahip olacak. Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, 'Krizin tüm şiddetine rağmen Türkiye'de büyük bir yatırım kararı aldık. Aradan iki yıl geçti. Şimdi de çifte açılışla mağaza sayımızı 11'e yükseltiyor, yüzlerce kişiye daha istihdam sağlıyoruz' dedi.
Akşam

MediaMarkt izdihamı önlemek için 2.5 km'lik bariyer kullanacak

MediaMarkt, 6 Ağustos'ta aynı anda açmayı planladığı Merter M1 Meydan Alışveriş Merkezi ve Güneşli 212 İstanbul Power Alışveriş Merkezi'ndeki mağazalarında izdihamı önlemek için 2.5 km'lik bariyer kurdu

Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, güvenlik amacıyla açılışın sabahın erken saatlerinde yapılacağını açıkladı.

Topatan, krize rağmen, yatırım yaparak pazarın canlı kalmasını sağladıklarını söyledi. Topatan şöyle devam etti: "Yeni mağazalarımızda yaklaşık 200 kişi çalışacak. 60 bin ürün çeşidi bulunacak. Açılacak iki mağaza ile Türkiye'deki Media Markt mağaza sayısı İstanbul'da beşe, Türkiye'de 11'e yükselecek."
2009'da dört mağaza açmayı planladıklarını ileten Topatan "Hedeflerimize ulaşmak için hızla yol alıyoruz. Kasım ayında İstanbul Pendik'te, İzmir Balçova'da, aralık ayında Ankara Kentpark'ta ve İstanbul Beşiktaş'ta mağaza açacağız" dedi.

Topatan, açılışta özel fırsatlar ve promosyonların ikiye katlanacağını bildirerek, ürün adetlerinin de iki mağaza için iki katına çıkarıldığını ifade etti.
Milliyet

Media Markt'tan büyük iddia `2010'da lider biz olacağız'

Merter'de ve Güneşli'de iki mağazayı faaliyete geçiren Media Markt'ın Genel Müdürü Nuri Topatan "2010'da pazarın lideri olacağız" dedi

Elektronik ürün mağazalar zinciri Media Markt, yarın saat 06.00'da Merter M1 Meydan Alışveriş Merkezi'nde ve Güneşli 212 İstanbul Power Alışveriş Merkezi'nde aynı anda iki mağaza birden açacak. Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, Türkiye'de ikinci yıllarını tamamladıklarını hatırlatarak, küresel ekonomik krize rağmen art arda yatırım yaptıklarını ve pazarın canlı kalmasını sağladıklarını söyledi. Topatan "Yatırımlarımız hızla devam ediyor. 2010 yılında pazarın lideri olacağız" dedi. Tekno market pazarında liderlik halen Sabancı Grubu şirketi Teknosa'da bulunuyor.

MAĞAZA SAYISI 15'E ULAŞACAK

Toplam 9 adet mağaza açtıklarını ifade eden Topatan, Merter'in 4 bin 700 metrekare, Güneşli'nin 4 bin 200 metrekare alan üzerine kurulu, 60 bin ürün çeşidine sahip olduğunu ve 200 kişinin istihdam edileceğini anlattı. Topatan, Türkiye'deki Media Markt mağaza sayısının 11'e yükseldiğini belirtti. Topatan "İstanbul'dan sonra 12'nci mağazamız İzmir Balçova'da, 13'üncü mağazamız Pendik'te, 14'üncü mağazamız Ankara'da ve 15'inci mağazamız Beşiktaş'ta açılacak. Böylece 2009 sonunda 15 mağazaya ulaşmış olacağız" dedi.

2.5 kilometre bariyer kurulacak

Nuri Topatan, Media Markt bünyesinde şu anda yaklaşık 980 kişi istihdam edildiğini kaydetti. Açılışlar için özel hazırlık yaptıklarını belirten Topatan, amaçlarının izdiham yaratmak olmadığını dile getirerek, her bir mağazaya 2.5 kilometrelik bariyer kurulacağını ve Media Markt'ın 250 kişilik güvenlik personelinin görev alacağını belirtti. Topatan, ürün adetlerinin 2 mağaza için iki katına çıkarıldığına dikkati çekerek, açılışın sabah 06.00'da yapılmasının amacını `güvenlik' olarak açıkladı ve güvenlik önlemlerinin  3 gün geçerli olacağını söyledi.
Star


Geri Dön