28 / 04 / 2024

Mefa İnşaat, bu yıl 500 konut yaptıracak!

Mefa İnşaat, bu yıl 500 konut yaptıracak!

çeyrek yüzyıla yaklaşan ticari hayatında bu güne kadar İstanbul 'un farklı bölgelerinde 2 bin civarında konut üreten Mefa İnşaat, 2011 yılı için kendine 30 milyon TL 'lik bir ciro hedefi belirledi



çeyrek yüzyıla yaklaşan ticari hayatında bu güne kadar İstanbul 'un farklı bölgelerinde 2 bin civarında konut üreten Mefa İnşaat, 2011 yılı için kendine 30 milyon TL 'lik bir ciro hedefi belirledi. 2011 yılı içinde 500 konut bitirmeyi hedefleyen Mefa İnşaat, bu konutlara lokasyon olarak Büyükçekmece ve Gaziosmanpaşa bölgelerini seçti.

2010 yılında Büyükçekmece Mimarsinan Bölgesinde 110 konutluk Sardunya Konakları 'nı bitirdiklerini belirterek sözlerine başlayan Mefa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nişli, yine 2010 Nisan ayında başladıkları 224 konut kapasiteli Ceylan Konakları projesinde de büyük ilerleme kaydettiklerine vurgu yaparak sözlerine devam etti. Bu projenin yüzde 85 'lik kısmının tamamlandığını belirten Nişli, “Geçtiğimiz yıl 110 konutluk Sardunya Konakları 'na ek olarak çeşitli semtlerde toplam 80 konutluk projeler de tamamladık ” diye konuştu.

İçinde bulunduğumuz yılın kendileri için oldukça hareketli geçeceğini ve yeni başlayacakları projelerde yılsonunda teslimat planı yaptıklarını belirten Nişli, Ceylan Konakları Projesi 'ni Nisan ayında teslim edeceklerini kaydederek, “İlan ettiğimiz tarihte konutları sahiplerine teslim edilerek baharı kendi evlerinde karşılamalarını sağlayacağız ” diye konuştu.

Kısa sürede konut teslimi
Yılı, teslimat dönemi olarak değerlendirmeyi planlayan Mefa İnşaat bu projelere ek olarak Ocak 2011 'de başladığı 171 konut ve 24 villadan oluşan Akasya Konakları Projesi 'ni Aralık 2011 'de teslim ederken Nisan 2011 'de başlayacağı 80 daireli Sultan Konakları 'nı da Aralık 2011 'de bitirerek sahiplerine teslim etmeyi planlıyor.

Girişimci ruh, küçük etkenlere takılmaz
Türk insanını ‘girişimci bir ruha sahip ' diye niteleyen Nişli, bu ruh nedeniyle Türkiye 'nin ekonomik büyüme hızının artacağına inanarak, “Faizlerdeki çok küçük artışın yarattığı psikolojik belirsizlik ortamından çok çabuk sıyrılacağız. Sektör, artan faizlere rağmen gelişimini sürdürecek. çünkü halkımız en faydalı ve karlı yatırımın konut olduğu bilincinde ” diye konuştu.

MEFA İnşaat olarak Eyüp bölgesinde 15 yıl önce yaptıkları konutların bu süre içinde TL bazında bin kat değerlendiğini söyleyen Nişli, sadece bu örneğin bile yapılan yatırımların doğruluğuna iyi bir örnek teşkil ettiğinin altını çizdi.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön