27 / 04 / 2024

Mega projeler İzmir gayrimenkul piyasasını hareketlendirdi!

Mega projeler İzmir gayrimenkul piyasasını hareketlendirdi!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun açılmasının ve faiz oranlarındaki indirimin İzmir gayrimenkul piyasasını yüzde 30-40 hareketlendirerek konut satışlarını artırdığını belirtti...



Folkart, gayrimenkul sektöründe yaşanan son gelişmelerin ve İstanbul-İzmir Otoyolu'nun  İzmir  konut sektörüne etkilerinin anlatıldığı basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun açılmasının ve faizlerdeki indirimin İzmir gayrimenkul piyasasını yüzde 30-40 hareketlendirerek konut satışlarını artırdığını söyledi. 

Para'da yer alan habere göre; Kamu bankalarının öncülüğünde konut kredilerinin Ağustos başında yüzde 0.99'a düşürülmesine de değinen Sancak, "İstanbul ile İzmir arasındaki seyahat süresini 3.5 saate düşüren otoyolun açılması, insanların İzmir'e ilgisini artırdı. İstanbullu gidecek yer arıyor. İstanbul'da yaşayanların gidebileceği en güzel şehir İzmir'dir" dedi. Yabancı yatırımcıların konut alımında İzmir'e ilgisinin de arttığını ifade eden Sancak, "ABD'den Avrupa ülkelerine zengin bir müşteri çeşitliliğimiz var. Ayrıca Körfez'den de müşterimiz var. Dubaili bir iş adamı son projemiz Folkart vega'dan tek seferde 50 milyon TL değerinde 46 daire satın aldı. Vega'da yüzde 40 satış oranına ulaştık" dedi.


Geri Dön