27 / 04 / 2024

Mehdiefendi'de kentsel dönüşümün ilk adımı yarın atılıyor!

Mehdiefendi'de kentsel dönüşümün ilk adımı yarın atılıyor!

Mehdiefendi Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinin yapım sürecinin ilk ayağı yarın atılıyor. 43 dönüm alan için ihale süreci başlarken, aynı alan üzerindeki özel tasarım projesine ise görenleri hayran kalıyor...



Erzurum Yakutiye Belediyesi tarafından Mehdiefendi Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde yapım sürecinin ilk ayağı yarın atılıyor. 43 dönüm alan için ihale süreci başlarken, aynı alan üzerindeki özel tasarım projesi ise görenleri hayran bırakıyor.

 

Belediye Başkanı Başkan Ali Korkut, 5 ayrı mahallede kentsel dönüşüm uyguladıklarını hatırlatarak, Mehdiefendi Mahallesi için hazırlanan uygulama projesinin Erzurum için değil bütün bölge için değer taşıdığını söyledi. İhalenin sağlıklı bir şekilde tamamlanarak temellerin bu yıl atılacağını ifade eden Korkut, "Mehdiefendi ve ardından Hasanibasri'de iki ayrı alanı ihale ediyoruz. Arsaların satışından gelen gelir yeni kamulaştırmalar için de kaynak oluşturacaktır. Bu süreç Erzurum ekonomisini, yap-satçıyı, emlakçıyı, kısacası bütün ekonomik kesimleri mutlu edecektir. Uygulama projesini halkımızın da beğenisine sunuyoruz. Çok özellikli ve görsel anlamda adeta şov özellikleri içerisinde barındırıyor. Erzurumumumuza hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 



Ayrıntılı Haber


Geri Dön