29 / 04 / 2024

Mehmet Aslan: Gayrimenkul ipoteğe yaklaşımı aşılmalı!

Mehmet Aslan: Gayrimenkul ipoteğe yaklaşımı aşılmalı!

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan: "Gayrimenkul ipoteğe yaklaşımı artık aşılması gereken yaklaşımdır" dedi



Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, son dönemde KOBİ´lere yönelik bir atılım başlattıklarını belirterek, "Ticari Atılım Merkezi adı altında bütün şubelerimizi yeniden yapılandırdık ve özel programlarla, uygun koşullarla krediler sağlıyoruz. Bu çerçevede dün Dünya Bankası´ndan 200 milyon dolarlık sadece KOBİ´ler için kullanılmak üzere yeni bir anlaşma imzaladık" dedi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile Vakıfbank arasında, Oda üyesi firmaların özel koşullarda kredi kullanmalarına ilişkin kredi protokolü, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan tarafından imzalandı.

Kalkan, yaptığı konuşmada, Gaziantep´e en son 1995-1996 yıllarında geldiğini ve bu arada kentin çok geliştiğini, çok mutlu olduğunu ifade ederek, ticari ve sanayi hayatta kentin gelişimden destek olanları tebrik etti.

Vakıfbank olarak, neredeyse kuruldukları günden beri Gaziantep´te var olduklarını ve Gaziantepliyi desteklediklerini vurgulayan Kalkan, şunları söyledi:

"Zannediyorum burada 1958 yılında ilk şubeyi açmışız, şube kodumuz 22´tir, ilk şubelerden birisidir. Vakıfbank 1954 yılında kuruldu. Biz 52 yıldır Gaziantep´te ticaret ve sanayiyi destekliyoruz, desteklemeye devam edeceğiz. Bugün yaptığımız anlaşma da bunun önemli temel taşlarından birisidir. Daha uygun koşullarda krediler sağlıyoruz. Son dönemde özellikle KOBİ´lere yönelik bir atılım başlatmış durumdayız. Ticari Atılım Merkezi adı altında bütün şubelerimizi yeniden yapılandırdık ve özel programlarla, uygun koşullarla krediler sağlıyoruz. Bu çerçevede olmak üzere, dün Dünya Bankası´ndan 200 milyon dolarlık sadece KOBİ´ler için kullanılmak üzere yeni bir anlaşma imzaladık. Bütün bu imkanları Gaziantepli´nin emrine sunmak istiyoruz. Bundan çok mutluyuz."

-"GAZİANTEP´TE 2 ŞUBE DAHA AÇACAĞIZ"-
Süleyman Kalkan, bundan sonra da Gaziantep´te var olmaya ve desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bunun en önemli göstergelerinden birisi şu olacak, bu sene yakın bir tarihte burada 2 şube daha açacağız. Hatta mümkün olursa bunu 4´e çıkarma düşüncemiz de var. Gaziantep´te bundan sonra daha aktif olarak var olacağız. Piyasa payına baktığımızda, Gaziantep bizim Türkiye genelinin üzerinde pay sahibi olduğumuz bir şehir. İnşallah açacağımız yeni krediler Gaziantep´te ticari hayata ve istihdama katkı sağlayacaktır."

-"VAKIFBANK´IN YAKLAŞIMI BİZİ SON DERECE MEMNUN EDİYOR"-
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da Vakıfbank ile Oda arasında uzun yıllara dayanan önemli işbirliği olduğunu, bankanın GTO üyelerine geçmiş dönemde normal piyasa şartlarından çok daha avantajlı krediler, ayrıca KOBİ´lere yönelik çok geniş yelpazede değişik argümanlı krediler kullandırdığını belirtti.

Aslan, "Şu anda Vakıfbank ve Halkbank, GTO üyelerine anlaşmalı olduğumuz 13 banka içinde en fazla kredi kullandıran bankalar. Vakıfbank´ın bu yaklaşımı bizi son derece memnun ediyor. Sayın Genel Müdürü ve ekibine teşekkür ediyorum"dedi.

Yeni imzalayacakları anlaşmanın birçok kredi argümanını kapsadığını ifade Aslan, şunları söyledi:
"Vakıfbank´ın yeni anlaşma çerçevesinde, cari faizlerin biraz daha altında, vadelerde biraz daha esnek, ipotek ve kefalet konusunda daha olumlu bir yaklaşım içinde olacak diyoruz. Bizim üyelerimizin beklentileri, birincisi samimiyet ve sürattir, ikincisi faiz oranları ve vadelerin yanında gayrimenkul ipoteğe yaklaşımı. Gayrimenkul ipoteğe yaklaşımı artık aşılması gereken yaklaşımdır. Vakıfbank da bu konuda öncülük eden bankalarımızdan birisi. Yapacağımız anlaşmanın üyelerimize ciddi fayda sağlayacağını umuyorum. Vakıfbank´ın genelde KOBİ´ler ve Türkiye ekonomisi ile ilgili yaklaşımdan memnunuz. Mevduatı toplayıp sadece devlete verme yaklaşımı yerine, ekonomiye canlandırma, ekonomiye likidite sevk etme ve KOBİ´lere özellikle hem iç piyasada hem dış piyasada rekabet edebilecek finans kaynaklarını ulaştırma konusunda çok gayretli çalışmaları oldu."

-KREDİ PROTOKOLÜ-
GTO binasında imzalanan protokol kapsamında, GTO üyelerine 7 yıla kadar vadeli işyeri edindirme kredisi ve 5 yıla kadar vadeli işletme ihtiyaç kredisi de sunuluyor. GTO üyeleri, imzalanan protokolle Vakıfbank´ın işletme ihtiyaç kredilerini yüzde 0,90´dan başlayan faiz oranıyla kullanabilecek.

Eximbank veye banka kaynağından oluşan döviz ve TL ihracat kredileriyle orta ve uzun vadeli yatırım kredisi kullanma imkanı sağlanan pakette, ayrıca oda üyelerinin nakdi, gayrinakdi kredilerden ve dış ticaret işlemleri için uygun faiz, komisyon ve ödeme seçeneklerinden faydalanma fırsatı yer alıyor.

Törende, Vakıfbank Genel Müdür Yardımcıları İbrahim Bilgiç ve Remzi Altınok, Ticari Krediler Başkanı Öcal Ağar, Çukurova Bölge Müdürü Nihat Bolgül, Şehitkamil Şube Müdürü Ali Murat Çavuşoğlu da bulundu.
AA


Geri Dön