28 / 04 / 2024

Mehmet Çerçi: TMO alanını bize verin, muhteşem tesisler yapalım!

Mehmet Çerçi: TMO alanını bize verin, muhteşem tesisler yapalım!

' TMO Horozköy'deki Miyadını Doldurdu ' haberiyle Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi 'ye çağrıda bulunan vatandaşlara cevap geldi. Mehmet Çerçi çağrılara karşılık açıklama yaptı.



Özel açıklamalarda bulunan Başkan Çerçi, " 23 bin metrekare bir yer işgal ediyor. Bize tahsis etmelerini talep ettik, ancak henüz bir netlik kazanmadı. Bize versinler bu alana muhteşem sosyal tesisler yapıp milletimizin hizmetine sunalım" dedi. 



GENEL MÜDÜRLE GÖRÜŞTÜ OLMADI, BAKAN MEHDİ EKER İLE GÖRÜŞECEK 

'Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Horozköy'deki Miyadını Doldurdu' haberi üzerine vatandaşların çağrısına kayıtsız kalmayan Yunusemre  Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, özel açıklamalarda bulundu. Bundan 6 ay önce Toprak Mahsulleri Ofisi'nin şehir dışına taşınması yönünde Yunusemre Belediyesi'nin Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ile görüşerek alanın tahsisini istediğini ifade eden Başkan Çerçi, genel müdürlükten henüz net bir sonuç alamadıklarını söyledi. 


Başkan Çerçi, " Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu konu bizimde üzerinde durduğumuz bir konu. Zannediyorum belediyeye gelişimin 3'ııcü veya 4'ncü aylarında filandı. Ben Ankara'ya gittim Tarım Bakanı ile görüşmeye bu konu ile ilgili. Başka işlerimiz de vardı tabi Sayın Mehdi Eker'i ziyaret ettik. Yoğun programı nedeniyle fırsat bulamadık. Bizimde vaktimiz dardı o arada sayın genel müdürle görüşmemizi tavsiye ettik. Bizde sayın genel müdürle yüz yüze konuşma fırsatı bulduk. Ben hemen konuyu kendilerine ilettim zaten talebimizde olmuştu resmi olarak. Tabi bürokrasiden başka alanlarla ilgili taleplerimiz de var bizim. Artık şehir dışına taşınması gereken kurumlarla ilgili bunun en birincisi belki de Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bulunduğu alandır. Hafızam beni yanıltmıyorsa 22 bin ile 23 bin metrekare civarında. Şehrinde artık merkezinde kaldı. Belki 50 yıl olmuş yapılalı belki o zamanlarda önemli hizmetlerde gördü ama benim tahminim, vatandaşların isteği ekonomik ömrünü doldurduğu şcklinde'diye konuştu. 


TMO EKONOMİK ÖMRÜNÜ DOLDURDÜ 

TMO'nun bulunduğu 23 bin metrekarelik alanın Yunuscmrc Belediyesi"nc bırakılması konusunda Ankara'da genel müdürle bir görüşme yaptığını ancak net bir sonuç alamadığını belirten Başkan Çerçi. "Genel müdürle görüştük. Tabi net bir sonuç alamadık. Burası yazın belki mahsullerin depolanmasında sıkıntı olduğu zamanlarda halen fonksiyon görüyor. İşe de yarıyor zaman zaman bildiğim kadarıyla. Teknik detaylarını çok fazla bilmiyorum halkımızın da kanaati benim şahsi kanaatimde bunun artık şehir dışına çıkması yönünde. Şehrin ortasında kaldı. Bu yeri biz talep ettik sayın genel müdürden. Fakat o görüşmemizden çok verim alamadım doğrusu. Biraz da üzüldüm. Sayın genel müdürün talebi "bize aynı şekilde bir silo yapın şehir dışında" Bunu oraya taşıyalım burayı bize verelim şeklinde bir önerisi oldu. Tabi ben bu öneriye kabul etmedim. Bu ciddi bir rakam tutacak bir öneri. Kaldı ki zaten silonun ekonomik ömrü sona ermişti"dedi. 



MUHTEŞEM TESİSLER YAPILACAK 

TMO'nun 50 yıllık bir ömrü geride bıraktığını ifade eden Başkan Çerçi, "Belki 50 yılını aşmış bir silo ekonomik olarak miyadını tamamlamıştır bana göre. Şimdi ekonomik ömrü bitmiş bir tesisin yerine sizden sıfır tesis istenirse tabi ki bunu kabul edemezsiniz. Kaldı ki böyle bir silonun sıfırdan yapılması belediye bütçemizi dc ciddi olarak zorlayacak bir konu. Dolayısıyla biz bu Toprak Mahsulleri Ofisi'nin teklifini kabul etmedik, edemeyiz böyle bir teklifi. Bizi aşan bir teklif sundular. Biz onlara farklı öneriler sunduk daha makul yapılabilecek takas şeklinde. Ondan sonra tabi arkası gelmedi. Belki bizim önerilerimizi değerlendiriyorlar. Belki akıllarına yatmadı. Ama bizim gündemimizde var bu işin takipçisi olacağız. Nc yapıp edip o tesisi ve onun gibi tesisleri Manisa merkezden Yunusemre İlçemizden şehir dışarı çıkarmamız lazım. O alanlara kamu yaranına sosyal alanlar olarak imar planları içerisine alıp daha güzel şekilde değerlendirmemiz lazım. Sosyal kültürel alan. sportif alan, gençliğe yönelik çeşitli tesisler kurulabilir. Yani biz o tür yerlerde konut falan yapmayı düşünmüyoruz. Genel olarak sosyal amaçlı olarak kente kazandırmayı düşündüğümüz tesisleri oralarda ve ona benzer başka yerlerde var kafamızda bu tesisleri yapmayı düşünüyoruz. Tabi bürokraside oluru almak kolay olmuyor. Sıkıntı çıkabiliyor onlarda kendi kurumlarının menfaatini çıkarını gözetmek adına konuya yaklaşıyorlar. Her halde ortak bir nokta bulunabilir. Tabi siircci takip edeceğiz, zorlayacağız. En uygun şartlarda biz belediye olarak orayı devir almayı istiyoruz. Konun takipçisiyiz, "diye konuştu. 


Manisa'da Denge


Geri Dön