27 / 04 / 2024

Mehmet Çerçi Yunusemre'deki TOKİ projesini inceledi!

Mehmet Çerçi Yunusemre'deki TOKİ projesini inceledi!

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisalıların merakla beklediği tarihe geçecek 'TOKİ Projesi' üzerinde önce masada sonra da sahada incelemelerde bulundu.



Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, İstanbul'dan gelen Şehir ve Bölge Plancıları Murat Yazıcı ve Mehmet Demiröz ile birlikte  TOKİ  Projesi üzerinde önce Şehircilik ve İmar Müdürlüğü'nde daha sonra da projenin hayata geçirileceği Akgedik bölgesine giderek sahada incelemelerde bulundu. Başkan Çerçi'ye, Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Özel Kalem Müdürü Semih Coşkun, İmar ve Şehircilik Müdürü Saniye Altay ve Etüd, Proje, Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Vacide Elmalı eşlik etti. 


Akgedik bölgesinde hayata geçirelecek Toplu Konut Projesi'nin birinci etabının ihalesi birkaç ay içerisinde yapılacağını müjdeleyen Başkan Çerçi, "Birinci etapla ilgili planlar hazır. 


Geçen hafta Ankara'dan gelen ekipler zemin etüt çalışmalarını tamamladı. Akgedik bölgemizde 5 bin konutluk projenin ilk etabı olan 1213 konutun ihalesi çok yakın bir zamanda yapılacak. TOKİ'nin yeni konseptine göre 8-10 katlı binalar değil, 4-5 katlı modern şehirler kuruluyor. TOKİ başkanının bize de ifade ettiği gibi toplu konut yapmıyor şehir kuruyoruz. Birinci etabı yakında halkımızla paylaşacağız. 

plan ve Diğer 2'nci, 3'ncü, 4'ncü ve 5'nci etaplarla ilgili çalışmalar devam ediyor. 

İstanbul'dan gelen Şehir ve Bölge Plancısı arkadaşlarımız çalışmalarına başladı. Kalan etaplarla ilgili planları revize ediyorlar, tekrar gözden geçiriyorlar. 

İnşallah en kısa zamanda diğer projeler bitmiş olacak" dedi. 


TOKİ SAHASINA HAYRAN KALDİ 


TOKİ'nin daha önceden planlamış olduğu bu yerleşim yerini incelemelerde bulunmak üzere geldiklerini belirten Şehir ve Bölge Plancısı Mehmet Demiröz "Akgedik bölgesi diye tabir edilen bu bölge üzerinde edindiğim izlenim fevkalade güzel bir bölge. Burada yaşayacak olan Manisalıları daha şimdiden kutluyorum. Saym başkanımızın da ifade ettiği gibi kişiler daha yüksek katlı binalardan ziyade daha huzur bulabilecekleri, mutlu olabilecekleri şehirlerde yaşamak istiyorlar. TOKİ Projesi'nin Manisa'ya hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 


Şehir ve Bölge Plancısı Murat Yazıcı ise, "Gelişen süreç içinde yeni üst ölçekli planlarda değişikler olmuş. Bu üst ölçekli planın getirdiği koşullara göre yeniden revize edeceğiz. Aldığımız bilgilerle de mevcut plana sadık kalarak yeni bir plan oluşturacağız" ifadelerini kullandı. 


Sabah Egeli


Geri Dön