14 / 05 / 2024

Mehmet Çerçi Yunusemre projelerini anlattı!

Mehmet Çerçi Yunusemre projelerini anlattı!

Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Bölge Haberler Müdürü Ali Kayadibi, Manisa Büro Sorumlusu Ali Filizkan, muhabir Fatih Şendil ve halkla ilişkiler sorumlusu Salih Mutlu ile birlikte Manisa'da yeni belediyeleri ziyaret etti.




Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Bölge Haberler Müdürü Ali Kayadibi, Manisa Büro Sorumlusu Ali Filizkan, muhabir Fatih Şendil ve halkla ilişkiler sorumlusu Salih Mutlu ile birlikte Manisa'da yeni belediyeleri ziyaret etti. Yunusemre ve Şahzadeler belediyelerinin başkanları, geleceğe yatırım yapmanın en sağlam yolunun, "Yeni nesil belediyecilik" olduğunu dile getirdi.


"Sıfırdan belediye"

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "10 aydır çarkları döndürdük. Bundan sonra hızlanıp 4 yılın sonunda daha rahat yaşanır bir Yunusemre ortaya çıkaracağız" dedi. Sıfırdan bir belediye kurduklarını belirten Şahzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de, "Bütün eksiklikleri giderirken, vatandaşımıza şikayetçi olmadık, mağdur etmedik" diye konuştu.


Sorunlar da büyük

10 aylık icraatlarını anlatan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 600 personel, 17 daire müdürlüğü, beyaz masa, nikah salonu, kulüpler, kent konseyleriyle hizmetlere başladıklarını söyledi. Manisa'nın en büyük ilçesinin sorunlarının da büyük olduğunu belirten Çerçi, "4 yılın sonunda yeni nesil belediyecilik net olarak görülecek.  TOKİ  ile ilçeye ilk anda 3 bin konut inşaatı için son aşamaya geldik. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 6 bin konut kazandıracağız. Kentin kalbi olacak çarşı projemizi de şekillendireceğiz. Kurduğumuz taş fabrikası 2 yılda kendini amorti edecek" dedi.


"Halkı mağdur etmedik"

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, kağıt üzerinde adı olan ama hizmet aşkıyla kısa sürede birimlerini kurarak çaresiz kalmadıklarını, halkı da mağdur etmediklerini ifade ederek, "Mal dağıtımında büyük haksızlığa uğradık. 3 ay tek odadan ilçeyi yönettik. Tüm birimlerimiz kirada. Amacımız süratle belediyemizi kendine ait gayrimenkullerine kavuşturmak" diye konuştu.



Büyükşehir'den destek bekliyoruz

600'e yakın personelleri ve dar bir bütçeleri olduğunu söyleyen Başkan Çelik, "Büyükşehir Belediyesi'nden destek bekliyoruz. Kentin yükünü taşıyan bir ilçeyiz. 160 bin nüfusumuz olsa da, gündüz nüfusu 300 bin. Yunusemre'ye vatandaşlar yatmaya geliyor. Otopark sorunu hat safhada. Altyapı ve imar sorunumuz var. Vatandaş, hizmet bekliyor. Biz de mazeret değil, hizmet üretmek zorundayız" açıklamasını yaptı.



Yeni Asır


Geri Dön