01 / 05 / 2024

Mehmet İşler: İnciraltı'na 5 bin kişilik Termal ve Spa merkezi kurulsun!

Mehmet İşler: İnciraltı'na 5 bin kişilik Termal ve Spa merkezi kurulsun!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği(ETİK) Başkanı Mehmet İşler, EXPO'nun yapılacağı İnciraltı bölgesine Osmanlı mimarisiyle tasarlanan 5 bin kişilik Termal ve Spa merkezlerinin kurulmasını önerdi.




Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği(ETİK) Başkanı Mehmet İşler, EXPO'nun yapılacağı İnciraltı bölgesine Osmanlı mimarisiyle tasarlanan 5 bin kişilik Termal ve Spa merkezlerinin kurulmasını önerdi. EXPO'ya iki kez aday olan ancak ev sahipliği hakkını elde edemeyen İzmir'de, İnciraltı'nın sağlık turizmi için kullanmasının kentteki turizme katkı sağlayacağı ifade edildi. 


"Anıtsal proje yapılsın"

EXPO'nun kazanılmış gibi projeler üretilmesi gerektiğini belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, İnciraltı bölgesinin turizme kazandırılmasını istedi. EXPO alanının tüm dünyaya örnek bir termal ve spa merkezi olabileceğini dile getiren İşler, "EXPO projeleri kazanılmışçasına sürdürülmelidir. İnciraltı'nda bulunan yaklasik 550 hektarlık alanin bir kismina 5 bin metrekarelik Osmanlı mimarisini yansıtan, içinde termal havuzların, hamamların, spa merkezlerini olduğu sağlık merkezleri yapılabilir. İzmir'i medikal turizmde söz sahibi yapmak istiyorsak, turizm çeşitliliğini artırmalıyız. Dünyada örnek gösterilecek, İzmir'i uluslararası platformlarda pazarlayabilecek anıtsal bir proje yapılsın" dedi. 


Medikal turizm 

İşler, İnciraltı'na yapılmasını önerdiği medikal merkezlerin turizmden elde edilen payı arttıracağını ifade ederek, "Kongre turizmini İstanbul'a, golf ve spor turizmini Antalya'ya kaptırdık. Medikal turizmin merkezi olma şansını rakiplere kaptırmayalım. Herkesi göreve davet ediyorum.  İzmir  kazansın, turizm konseptine ve çeşitliliğine katkı koyalım. Kentimizin geleceği için yeni hedefler koyalım" diye konuştu.

İnciraltı'na yapılacak olan sağlık merkezi sayesinde yeşil alanların korunacağını belirten İşler şunları söyledi; "İzmir'i sağlık turizminin anıtsal çekim ve cazibe merkezi haline getirelim. Türkiye'ye örnek, Avrupa'ya örnek bir model yaratalım. Balçova'nın termal sağlık turizmi konusunda birikimi var. Uşak, Afyon ve Denizli'yi içine alan büyük eserin merkezi olarak İzmir'i medikal turizmin başkenti yapalım. Örnek bir projeyle sağlık turizminde söz sahibi olan Macaristan, Çekoslavakya ve Orta Avrupa ülkeleriyle rekabete girelim. Sağlık turizminden faydalanmak için kentimize Almanya, Hollanda, Avusturya, Belçuka ve Türki Cumhuriyetleri'nden insanlar geliyor. Dijital pazarlama yapıp, fuarlara katılalım. 5 bin metrekareden büyük olsun. Kruvaziyer turizmi ile İnciraltı'na gelen insanlar, bölgeyi ziyaret etsin."



Yeni Asır




Geri Dön