29 / 04 / 2024

Mehmet İşler: İzmir turizmi kan kaybediyor!

Mehmet İşler: İzmir turizmi kan kaybediyor!

ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir turizminin kan kaybettiğini öne sürdü.Tanıtıma ve markalaşmaya bir an önce başlanarak İzmir'in pazarlanması gerektiğini savunan İşler, "Yoksa bu ligden de düşmüş olacağız" ifadelerine yer verdi.



Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, geçen yıl Mart ayında kente 46 bin 41 turist gelirken bu yıl rakamın 36 bin 511 olduğunu, 2014 Mart ayında havayolu girişlerinde bir önceki yıla göre yüzde 11,72, denizyolu girişleri ise 40,67 azalma yaşandığını belirtti.


"İzmir futbol liginden düştü, sanayi liginden düştü, finans merkezi olmaktan düştü, şimdi turizm liginden de düşüyor" ifadelerini kullanan İşler, kent turizminin her geçen gün kan kaybettiğini savundu.


İzmir'e yeni pazarlar kazandırılamadığını, yeni hedef kitlelere yönelinemediğini, turizmde yaşanan gerilemenin sorumlusunun "şehrin kanaat önderlerinin turizme üvey evlat muamelesi yapmaları" olduğunu öne süren İşler, açıklamada şunları kaydetti:


"Bizler sivil toplum örgütleriyiz, aynı zamanda turizm sektörünün paydaşlarıyız. Zaten tesislerimizi doldurmak adına yurtdışı fuarlara, workshoplara, roundtriplere katılıyoruz ve oralarda kenti tanıtıp pazarlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmamızın semeresini sadece biz değil tüm şehir paylaşmaktadır. Tüm bunları kendi imkanlarımızla ve kendi emeğimizle gerçekleştiriyoruz. Oysa asli görevleri kanunla belirlenmiş olan şehrin kanaat önderlerinin,  İzmir  turizminin tanıtımı adına yeterli destek ve çabalarını görememekteyiz. Turizmin beşiği olan İzmir'i bugün birçok kent turist sayısı açısından geçmiş duruma gelmiş bulunmaktadır. Kentin her tarafı deniz olmasına rağmen, marka şehir olma adına önemli değerleri olan İzmir'in turizmi iyi işlenmiyor, tanıtımı yapılmıyor. Turizm sektörü, üvey evlat muamelesi görüyor. İzmir turizm liginde düşmek üzere."


-Rezervasyon yüzde 80'lerde


Her şeye rağmen umutlu olduklarını, bu yılın Türkiye genelinde çok bereketli geçmesini beklediklerini ifade eden İşler, Avrupa pazarının Rusya'ya ambargo koymasının, Kuzey Afrika'daki sosyal ve siyasal olayların Türk turizmine yarayacağını belirtti.


Tanıtıma ve markalaşmaya bir an önce başlanarak İzmir'in pazarlanması gerektiğini savunan İşler, "Yoksa bu ligden de düşmüş olacağız" ifadelerine yer verdi.


AA


Geri Dön